Искам главният прокурор да бъде сменен и прокуратура, която да

...
Искам главният прокурор да бъде сменен и прокуратура, която да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Искам главният прокурор да бъде сменен

" Искам основният прокурор да бъде заменен и прокуратура, която да работи по най-хубавия метод. Докато нямаме работеща основна прокуратура, не можем да хванем нито един апаш “. Това съобщи водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в изявление за Нова телевизия.

" Ако нямаме работеща прокуратура, няма смисъл Политическа партия да бъде във властта ", сподели още Петков.

Той уточни, че е претендент за министър председател от името на " Продължаваме промяната ", а за финансов министър ще бъде препоръчан другият водач на партията - Асен Василев.

" Но в случай че нашите сътрудници ни убедят, че имат по-добри кандидатури и по-добър метод за ръководство, ние бихме се вслушали “, съобщи Петков.

" Искаме да дадем право на всеки един от съдружните сътрудници да се изкаже, преди да стартираме да хвърляме имена, добави той и акцентира, че от Политическа партия ще бъдат оптимално диалогични.

Петков уточни, че харесва служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, само че партията му няма да влиза в договарянията за държавно управление с авансово готови имена.

Лидерът на " Продължаваме промяната " сподели още, че Сотир Цацаров не би трябвало да оглавява Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

„ Сотир Цацаров не би трябвало да я оглавява. Ще забележим по какъв начин да създадем координацията сред ДАНС и КПКОНПИ. Те имат големи пълномощия, само че без проверяващо звено. Със сигурност ще влезем с хрумвания за подготовка за тази номинация. Няма да приказваме за имена. Първо би трябвало да дефинираме какво би трябвало да направи и по-късно ще посочим подобаващото име “, разяснява Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР