Искам да поздравя женския национален отбор за двете поредни победи

...
Искам да поздравя женския национален отбор за двете поредни победи
Коментари Харесай

Любо Ганев: Поздравявам женския национален отбор за двете поредни победи на европейското първенство, първата беше особено важна

Искам да поздравя женския народен тим за двете следващи победи на европейското състезание. Първата беше изключително значима. Радвам се, че девойките реализираха това. Това съобщи президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев на среща с медиите през днешния ден.

" Тимът е с съвсем напълно подмладен състав. Вече извършиха задачата да останат в Лигата на нациите. Стискам им палци за оставащите три мача в групата. Дано да ни зарадват с положителни резултати. Идва положително потомство ", добави Ганев.

" При мъжете всички чакаме мачовете след 10 дни и нашето домакинско състезание във Варна. Там почитателите постоянно са били седмият ни състезател. Дано всичко да са здрави, тъй като имахме доста проблеми с травми. Надявам се, че тази година ще бъде друго. Момчетата имат предпочитание да потвърдят, че станалото през последните години не е същинското лице на тима ", сподели още Любомир Ганев.

Президентът на волейболната федерация взе участие в конференцията на националния тим на България до 21 години, който зае третото място на международното състезание в Бахрейн през юли.

" Работата в детско-юношеското направление стартира да дава резултат. Това е верният път и започваме да берем плодовете от работата ни. Радваме се доста на този триумф. Волейболът има потребност от хубави мачове, положително класиране и победи. Дано момчетата не престават по същия метод. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови триумфи. Само по този метод можем да върнем публиката в залите ", съобщи Ганев пред медиите.

Вицепрезидентът на БФ по волейбол Давид Давидов също е удовлетворен от класирането на младите български гении на трето място на международния шампионат до 21 години.

" Щастливи сме. Това е огромна чест за нас. Всички подрастващи имат триумфи. Комбинираното показване на нашите национални гарнитури демонстрира едно нещо. Пред нас са единствено Италия и Иран. Имаме очаквания за едно по-светло бъдеще пред нашите представителни национални отбори. Успехите при подрастващите не са гаранция за триумфи при мъжете и дамите. При неналичието на такива при младите, не може да чакаме нищо по-късно ", сподели Давид Давидов на конференция.

и в обичайна анкета на пресклуб “България ” точно поради третото си място и извоюваните бронзови медали на международното състезание в Бахрейн.

Давидов също се надява на положителни мачове от страна на " трикольорите " във Варна на идния европейски шампионат през август и септември.

" Трябва да използваме семейството по най-хубавия метод. Трябва да защитим статута на волейбол за най-успешен групов спорт у нас. Дано тимът оправдае вложените средства и старания за това домакинство ", сподели Давидов.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР