Искам да охладя овчия възторг на много, които се изказаха

...
Искам да охладя овчия възторг на много, които се изказаха
Коментари Харесай

Татяна Кристи: Какво крият предложените промени за нова Конституция на България?*

Искам да охладя овчия екстаз на доста, които се изрекоха - „ желаете нова конституция --ето ви нова конституция! " Това е толкоз дебилно!

Аз не желая в/у Конституцията да се упражняват корумпирани и подвластни неграмотници, които пишат налудни параграфи в нея, които да обслужват само своите ползи - да останат непреследвани от закона и да останат постоянно на власт. И тъй като материята за много хора може да се окаже комплицирана или да бъдат подведени от подвластните медии и мизерници на хранилка на властта, ще се опитам да смеля бълвоча, вкаран в новата Конституция от бкп-обединени-бандити.

Ако има потребност от някакви промени в Конституцията - това са промени, свързани с избирането на основния прокурор и контролът над него, тъй като до настоящия миг той е бил политическо предопределение на овластената политическа мафия и по тази причина няма наказан НИТО ЕДИН политик от високите етажи на властта през целия преход. Ако би трябвало нова Конституция е, с цел да се направи промяна в правосъдната власт - с цел да се подсигурява независимостта й де факто, а не де юре!

Ако би трябвало нова Конституция е най-много да се организира политическа лустрация и да се изгонят от властта всички ретроградни издънки на Държавна сигурност и хората които са обслужвали корумпирания модел на ръководство на прехода. За тези неща в новия план няма и дума!

За сметка на това се прокарва рисковият дебилизъм, който се пробутва от години от популисти като примамка за наивни шарани- намаляването на броя на депутатите. Ако те станат 120 - това бетонира най-големите партийни обединения --- най-много герб - в Народното събрание и изключва дребни партии от законодателния развой. Т.е. бетонира се сегашната помийна яма като се дава опция на доста по-малък брой хора (същите) да вършат каквито си желаят законодателни парадокси доста по-лесно без действителна съпротива и надзор!

Следващият кретенизъм е основаването на Съвет на прокурори и съвет на съдии, които да имат законодателна самодейност (хора, които не са определени от народа, а назначени от сульо и пульо, да пишат закони!) Това е най-смехотворното! Съдебната власт без никаква експертиза в неща отвън правосъдната власт, да се вре в Народното събрание и да написа закони! Това би трябвало да го е измислил някой доста безочлив дръвник с доста болен мозък! Т.е. това е обединение на управляващите. Мечтата на всеки властнически цървул!

Следващото извращение със сливането на управляващите, което да бетонира мутренското единоначалие, е отнемането от президента на пълномощието му да назначава основния прокурор и ръководителите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд. Т.е президентската институция не може да бъде коректив на мафиотско политическо кадруване.

С други думи - бълвочът за новата конституция, показан от овластените кретеноиди е освен необразована насмешка с жителите, а пряк наказателен отговор към желанието на обществото тази незаконна политическа клика да се разкара. Наглостта им е безгранична. И не инцидентно вувузелите на властта - главно пеевските медии, приветстват този неприличен документ. И по какъв начин не! Та той ще остави Борисов и подмолните му господари недосегаеми!

*Публикувано без редакторска интервенция от
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР