Искам да кажа на българите няколко неща за плана за

...
Искам да кажа на българите няколко неща за плана за
Коментари Харесай

Стив Ханке нападна Борисов. Каква тайна криел

" Искам да кажа на българите няколко неща за проекта за въвеждане на еврото. Процесът, по който това се случва, е остарелият метод на държавното управление на Борисов. Те се опитваха да създадат това скрито. За това мисля, че най-хубавото нещо, което можем да създадем с проекта, е да позволим слънцето да го огрее и да не се прави скрито.

Това е от една страна. До в този момент не е имало стопански разбор при прекосяването от валутен ръб към еврото. Този развой би трябвало да се има поради. " - сподели по БТВ икономистът проф. Стив Ханке, въвел у нас системата на валутния ръб. 

" Анализът на изгодите и цената би трябвало да бъде изработен от три институции. Българска народна банка и МФ би трябвало да си създадат разбора. Група български експерти също би трябвало да сформират отчет. Трябва да има външни специалисти, които също да кажат прекосяването от системата на валутен ръб към еврото. И по този начин, отървете се от тайните.

Трябва да има серия от проучвания, напавени за изгодите и цената. Да се изследват намерено изследванията. Трябва да има публичен спор. Задължително е да има референдум. Обществеността би трябвало да гласоподава на референдум дали да гасува еврото. Нещо е размито като старите секрети на Борисов, които се създаваха измежду нощ. 

Имате ново държавно управление и обединението разисква това. Коалицията не желае да работи скритом. Ако действаха както Борисов, всичко щеше да се се е случило. Няма публични изследвания за това. Това е цялата ми концепция за проучванията, би трябвало да има спор за референдум. Нека хората да решат.

Защо бихте желали да измененията система, която работи добре от 20 години. Инфлацията е под надзор. Дългът е доста невисок. Корупцията е доста по-ниска. Имахте икономическа непоклатимост в България. Валутният ръб работи доста добре. Защо да изоставяте нещо, което работи. Как тъкмо ще се случи преходът. Видяхте какво стана със страните с валутен ръб, които одобриха еврото. "  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР