Искам да изразя съболезнования към близките на починалата болна 66

...
Искам да изразя съболезнования към близките на починалата болна 66
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: Болният от коронавирус в София се влошава, в Габрово и Плевен имат подобрение

" Искам да изразя съболезнования към околните на умрялата болна 66 годишната жена. Тя беше призната в извънредно тежко положение, още на вратата е била интубирана и макар положените неимоверни старания, лечебните мероприятия не са дали резултат и този следобяд в 15.40 умря. Състоянието на брачна половинка й също не е в добра тенденция, той към момента не е интубиран, само че има признаци на задълбочаваща се дихателна непълнота. И при двамата заболели редица съпътстващи болести въпреки всичко дават отговор на профила на множеството умряли пациенти от ковид в света. Тя е в преживявани сърдечни интервенции, сърдечно-съдови болести, тъй че много бързо и скорострелно се е развило заболяванието. Още сутринта като разговарях с проф. Балтов той сподели, че ще им изпрати фотографията на белия дроб - такава кошмарна находка не съм виждал, съвсем няма здрав белодробен паренхим ", съобщи шефът на националния спешен щаб проф.ген-майор Венцислав Мутафчийски в " Лице в лице " по бТВ.
" Иначе в Плевен нещата се развиват добре за пациентите и двамата са във фаза на излекуване. В Габрово на едната пациентка е направена дребна манипуилация, изтеглено е към литър и половина от едната гръдна половина течност, при което дихателните индикатори са се подобрили, пациентката не я заплашва интубация най-малко сега. Медицинската сестра в Габрово, другата инфектирана, е без признаци на болест ", съобщи още Мутафчийски.
Той описа и за новия случай на болест с ковид - седмия у нас.
" Пациентката е на 72 години. Пътувала е първо в Англия, по-късно в Испания на научни прояви. Колежка, доктор. След което при завръщането си в България има напълно лимитирани обществени контакти, има и грипоподобна симптоматика, която още в Барселона се е показала. Настанена е във ВМА в нашата инфекциозна клиника. В положително положение е ", сподели още Мутафчийски. 
Той изясни и какъв е казусът с дихателните апарати: че всички те в никакъв случай не стоят на склад, а се поръчват и по принцип компаниите ги създават едвам след поръчката. Това лишава месец и половина - два, до момента в който бъдат доставени. Мутафчийски сподели още, че сега две български компании създават доста защитни дрехи, които ще бъдат доставени на медиците скоро. 
Шефът на спешния щаб сподели също, че децата могат да вървят на учебно заведение, тъй като са пощадени от ковид. И добави, че всички би трябвало да вземат такива ограничения, каквито се вземат в Китай. 
Относно лекарите и сестрите, които са били в контакти със инфектираните, той съобщи, че са без клинична симптоматика, само че са под наблюдаване, продължавайки работата си. Мутафчийски сподели, че такава е практиката в целия свят. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР