Ирландска стартираща компания за енергийни и технологични решения Solsign стъпва

...
Ирландска стартираща компания за енергийни и технологични решения Solsign стъпва
Коментари Харесай

Airbnb за соларни обекти: Ирландски стартъп за енергийни решения стъпва в България

Ирландска започваща компания за енергийни и софтуерни решения Solsign стъпва в България със своята платформа, която благодарение на неестествен интелект може неотложно да оцени жизнеспособността на всеки имот за развиване на слънчева плантация.

Технологията има за цел да форсира прехода към възобновима сила посредством идентифициране на обещаващи места за слънчеви планове в разнообразни райони. С помощта на платформата ще може да се проучва пригодността на земята за слагане на слънчеви панели.

Порталът съчетава правни, геопространствени и настоящи данни за енергийния пазар, с цел да опрости процеса на идентифициране, оценка и придобиване на обекти за слънчеви ферми от комунални услуги. Това значи, че Solsign може мигновено да оцени жизнеспособността на всеки имот в България като евентуален слънчев обект, разяснява за Economic.bg Еран Горен, основен действен шеф на Solsign. 

Solsign разполага с най-голямата база данни в Европа за авансово тествани земи, подобаващи за слънчеви планове, и оказва помощ на разработчиците на възобновима сила както да реализират съглашение със притежателите на земя, от която се интересуват, по този начин и да получат разрешителни за свързване към мрежата.

Донякъде наподобява на AirBNB - единствено че нашите разгласи са тези на евентуални слънчеви обекти ", споделя още Горен. 

Как работи платформата и с какво може да бъде потребна на ВЕИ бранша в България, по какъв начин AI към този момент работи в сектора и по какъв начин специалистите виждат развиването на слънчевия пазар в България, очаквайте изявление с Еран Горен в уеб страницата Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР