Българската компания за товарни превози с безпилотни дронове Dronamics привлече

...
Българската компания за товарни превози с безпилотни дронове Dronamics привлече
Коментари Харесай

Dronamics привлече още 10 млн. евро инвестиция към търговските си полети

Българската компания за товарни транспорти с безпилотни дронове Dronamics притегли 10 млн. евро от Европейския съвет за нововъведения (EIC). Инвестицията следва безвъзмездните средства в размер на 2.5 млн. евро, получени от звеното на Европейска комисия през ноември 2022 година, което бележи затвърждава капацитета на решението за подвижност на родния стартъп.

Днес съоснователят и основен изпълнителен шеф на Dronamics Свилен Рангелов подписа капиталовото съглашение с еврокомисаря по нововъведенията Илияна Иванова.

Финансирането ще бъде употребявано за основаване и започване на търговски интервенции, които се чака да започват по-късно тази година, откакто програмата за летателни тествания бъде изцяло приключена.

В момента „ Черният лебед “ е в развой на летателни тествания, като се чака тази фаза да завърши скоро. Първият пазар, където българската компания ще стартира търговски интервенции, е Гърция.
Dronamics ще прави първите пощенски услуги с дронове в Гърция

Южната ни съседка е определена неслучайно. Като страна с повече от 300 обитаеми острова, спецификите на нейната територия ще дадат опция да се показва по какъв начин новаторското решение за въздушен транспорт на товари на Dronamics може да има голямо значение за локалните предприятия и общности.

Що се отнася до продължаващата поддръжка на EIC, тя демонстрира капацитета на решението за подвижност на товари, създадено от Dronamics, за европейската стопанска система като цяло, както и за световната стопанска система в по-широк проект. Всъщност тази инвестиция демонстрира уговорката, който Европейска комисия поема в поддръжка на нововъведенията в подвижността – бранш със стратегическо значение за Европа, чиято стопанска система се обляга точно на концепцията за свободно придвижване на артикули сред страните членки.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР