Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева остават зам.-министри на туризма.

...
Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева остават зам.-министри на туризма.
Коментари Харесай

Министърът на туризма запазва замовете на предшественика си

Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева остават зам.-министри на туризма. Това разгласи за TravelNews служебният министър на туризма доктор Илин Димитров. Целта е да не стопира работата на ведомството и да има последователност, сподели той. Двете бяха в екипа на някогашния министър Христо Проданов (БСП). Като ръководител на Комисията по туризъм в последното Народно заседание, Илин Димитров работеше с двете зам.-министри и познава активността им.

Мариела Модева е от Българска социалистическа партия и е професор по публични връзки и осведомителни науки, дълготраен учител в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии. Тя беше шеф на Института за проучване и развиване на водачеството в осведомителна среда. Била е член на Националния съвет за запазване на недвижимите монументи на културата към Mинистерството на културата, както и консултант на министъра на районното развиване и благоустройството по въпросите на запазване на недвижимите културни ценности; европейски стратегии и планове за развиване на културния туризъм.

Ирена Георгиева е от дълго време заместник-министър на туризма. Тя се върна на поста при второто служебно държавно управление през предходната година. Христо Проданов също я резервира в екипа си. Георгиева беше на поста от февруари 2015 година до май 2021 година като дълготраен специалист от бранша. Тя беше назначена още от времето на някогашния министър Николина Ангелкова (ГЕРБ).

Професионалният опит на Георгиева е напълно обвързван с туризма. Има над 25-годишен управнически опит в тази сфера като началник на туристически организации. Защитила е и редица документи с подобен профил. От 2006 година е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА), а от 2009 година до 2013 година е ръководител на АБТТА. След това още веднъж е член на управителния орган на асоциацията до назначението й за заместник-министър на туризма през февруари 2015 година

Ирена Георгиева е и приет интернационален експерт в туризма. Била е член на Борда на шефовете на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите шеф и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 година е била и неин президент.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР