Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция изстреля ракета от

...
Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция изстреля ракета от
Коментари Харесай

Иран изстреля ракета срещу макет на американски самолетоносач

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война изстреля ракета от хеликоптер по издигнат в естествени размери макет на самолетоносач, заяви иранската държавна телевизия. Това стана по време на учения, имащи за цел да насочат опасност към Съединени американски щати на фона на напрежението сред Техеран и Вашингтон, заяви Новини.бг, базирайки се на AP.

По време на ученията, кръстени " Велик оракул 14 ", върху кораба макет от хеликоптер се спуснаха с въжета ирански командоси, които трябваше да го завладяват, както се вижда на публикуваните телевизионни фрагменти. Други фрагменти от маневрите демонстрираха по какъв начин хеликоптер изстрелва ракета по плавателния съд, на чиято палуба са подредени 16 макета на изтребители, след което условният самолетоносач бива обкръжен от моторни лодки. Иранските войски стреляха и със зенитни батареи по цел дрон, от място, което съгласно иранската държавна телевизия се намира покрай пристанищния град Бандар Абас.

Корабът макет прилича самолетоносачите от клас " Нимиц " на американските военноморски сили, каквито постоянно влизат в Персийския залив през Ормузкия пролив (тесен пролив, който е входът към Персийския залив). Самият самолетонасач " Нимиц ", който дава и името на този клас кораби, напълно неотдавна влезе във водите на Близкия изток откъм Индийския океан, евентуално с цел да размени самолетонасача " Дуайт Д. Айзенхауер " в Арабско море. Не е ясно по кое време или дали въобще " Нимиц " ще мине през Ормузкия пролив по време на престоя си в Близкия изток. Самолетоносачът " Ейбрахам Линкълн ", който предходната година беше изпратен в района, когато напрежението сред Съединени американски щати и Иран стартира да се изостря, в последна сметка преседя с месеци в Арабско море, преди да се насочи на корабоплаване през протока. " Айзенхауер " мина през него при започване на предходната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР