Иранските власти вероятно са ограничили ракетните доставки за Русия, предаде

...
Иранските власти вероятно са ограничили ракетните доставки за Русия, предаде
Коментари Харесай

Иран е ограничил доставките на ракети за Русия?


" Иранските управляващи евентуално са лимитирали ракетните доставки за Русия ", съобщи израелското издание нюзру.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8562
Според медията Ислямската република се е отказала да изпраща за Русия ракети " Зулфикар ", с обхват на деяние до 700 километра.

" В Техеран са взели това решение поради боязън, че на страната ще бъде натрапен нов пакет от наказания. По силата на подписаното през 2015 година съглашение сред Иран, от една страна, и Англия, Германия, Съединени американски щати, Франция, Китай и Русия, от друга, Ислямската република пое ангажимент да не изнася дронове и ракети с обхват от над 300 километра ", добави медията от еврейската страна.

" Заради това в Иран са решили да доставят на Русия единствено ракети " Фатех 110 ", чийто обхват на деяние е до 300 километра ", уточни още нюзру.

„ Израелски специалисти показаха опасения, че Ислямската република може да стартира да продава на Русия мотори за ракети с обхват на деяние над 300 километра и по този метод да заобиколи възбраната, добави изданието, основано в Израел.

Иран неотдавна призна, че е доставил бойни дронове на Русия, употребявани от силите на Москва против военни и цивилни цели в Украйна. Техеран съобщи, че безпилотните самолети са били превозени в Русия преди войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР