Иранските власти съвместно с четирите сред най-големите местни банки представиха

...
Иранските власти съвместно с четирите сред най-големите местни банки представиха
Коментари Харесай

Иран представи обезпечената със злато криптовалута PayMon

Иранските управляващи взаимно с четирите измежду най-големите локални банки показаха националната криптовалута PayMon . Подобно на венецуелската криптовалута El Petro, криптовалутата на Иран също ще се употребява на първо място за заобикаляне на интернационалните наказания.

Уеб порталът CryptoGlobe заяви, че криптовалутата PayMon (от персийската дума „Заветът“) е обезпечена със златните запаси на страната . Върху основаването на новото платежно средство са работили финансовите институции Parsian Bank, Bank Pasargad, Bank Melli Iran и Bank Mellat. Очакванията са новият криптовалутен актив да бъде публично показан на комерсиалната площадка Fara Bourse.

Директорът на компанията Ghoghnoos Влиола Фатеми съобщи, че PayMon ще се употребява и за прекачване в цифрова форма на част от активите на финансовите институции на страната. Той добави, че на първия стадий от разпространяване на криптовалутата ще бъдат показани 1 милиард PayMon токени.

Фатеми означи, че новото платежно средство ще даде опция за заобикаляне на интернационалните наказания и за понижаване на отрицателните последици за стопанската система, последвала след отхвърли на SWIFT системата да работи с локалните финансови институции.

Доста необичайно е, че наскоро Иран забрани със закон биткойн разплащанията. Явно управляващите на страната са желали да разчистят пътя на PayMon.

Иран не е първата страна със лична криптовалута. Властите на Венецуела към този момент употребяват своята цифрова валута El Petro, която е обезпечена с петрол. А иранската криптовалута PayMon е обезпечена със злато.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР