Елена Рибакина продължава участието си в Ролан Гарос без загубен

...
Елена Рибакина продължава участието си в Ролан Гарос без загубен
Коментари Харесай

С обрат от 2:4 във 2-ия сет: Рибакина намери сили да преодолее някогашен кошмар на Клайстерс

Елена Рибакина продължава присъединяване си в Ролан Гарос без изгубен сет. Първата ракета на Казахстан надделя представителката на топ 50, Аранча Рус, с 6:3 6:4 и по този начин в третия кръг ще срещне Елизе Мертенс или Петра Мартич. Припомняме ви, че точно Рус сътвори една от най-големите сензации на Ролан Гарос през последните години, откакто през 2011-та надделя тогавашната международната номер две, а точно именитата Ким Клайстерс, само че през днешния ден някогашната 1/8-финалистка нямаше никакви шансове против международната номер 4.

Срещата стартира нервно за Рибакина, която допускаше значително непредизвикани неточности, за сметка на Рус, която играеше по-сигурно, само че и задоволително дейно, с цел да бъде освен конкурентна на фаворитката, само че и на моменти по-добрата на корта.

Въпреки няколкото благоприятни условия за пробив пред нидерландката, мощният начален удар на Рибакина бе главното ѝ оръжие да се избави от евентуално изоставан в резултатата. Пропуснатите благоприятни условия на 50-тата в света бяха осъдени с пробив на нула от " мейджър " шампионката и без да допусне неточности в идващия гейм, тя си обезпечи преднината в сетовете с резултат 6:3.

Въпреки мощния завършек на първата част, Рус надалеч не изглеждаше подготвена да отстъпи на именитата си съперничка. Първите геймове приключваха бързо, но в шестия аутсайдерката осъществя брейк и поведе с 4:2, само че шампионката от Уимбълдън незабавно влезе в най-благоприятен тенис режим и затвори срещата с 4 следващи гейма в своя изгода.

Four straight games to close it out
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР