Иранската таекуондистка Кимия Ализадех заяви, че е много благодарна за

...
Иранската таекуондистка Кимия Ализадех заяви, че е много благодарна за
Коментари Харесай

Кимия Ализадех: Горда съм, че ще мога да представям България

Иранската таекуондистка Кимия Ализадех съобщи, че е доста признателна за опцията да съставлява България.

25-годишната Ализадех, която през 2020 година избяга от родината си поради режима там, подписа през днешния ден контракт с ръководителя на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, с който се съгласява да се състезава за България.

Самият Бинев изрази вяра, че Ализадех ще може да играе за новата си татковина още през май месец на европейското състезание в Белград и да донесе на страната ни орден от Олимпийските игри в Париж. През 2016 година тя стана първата жена от Иран с орден от Олимпиада, достигайки до бронза в категория до 59 кг.

" На първо място желая да благодаря на всеки един човек, който спомогна за това да получа тази опция и гордо да представям България. За мен ще бъде наслаждение. Предстои ми едно ново начало и се надявам, че ще мога да покажа най-хубавото, на което съм способна ", съобщи Ализадех, която има и два медала от международни шампионати.



Според Слави Бинев Кимия Ализадех ще получи български паспорт в околните дни, което публично ще ѝ разреши да се състезава за България.

" Още един път желая да благодаря на всички. Искаше ми се да мога да го направя на български, само че давам обещание да науча езика ", приключи таекуондистката.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР