Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет
Коментари Харесай

Георги Глушков награди Кимия Ализаде за спечелената европейска титла по таекуондо

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет на европейската шампионка по таекуондо Кимия Ализаде.

Родената в Иран състезателка получи българско поданство през предишния месец и ще показва страната на Олимпийските игри в Париж.

„ Наистина съм благополучен да Ви поздравявам в българското олимпийско семейство. Оценявам напъните, които полагате в спорта по пътя към сбъдването на Вашите фантазии “, съобщи министър Глушков.

Европейската шампионка благодари на министър Глушков за отношението и изискванията, които й се обезпечават от страната.

„ Щастлива съм, че завоювах европейската купа за България. Надявам се на такова класиране и в Париж “, показа Кимия.



Часове след триумфа си на континенталната сцена Ализаде дойде в София, само че още веднъж се връща към подготовката си, която е планувана да бъде във Англия.

„ Опитваме се да вършим най-хубавото по пътя за Париж. Събуждаме се всеки ден и работим за Олимпийските игри. Остават единствено 11 седмици до огромното съревнование “, сподели персоналният треньор на състезателката Давуд Етимани.

На срещата в Министерството на младежта и спорта участва и старши треньорът на българския народен тим Фарзад Золхадри.

Ализаде е една от най-големите звезди в международното таекуондо. Тя е трета на Олимпийските игри в Рио през 2016 година, а на идващия конгрес в Токио се подреди четвърта.

„ Кимия е невероятна персона, необикновен играч. Колегите споделят, че сме създали прехвърлянето на века. От цялото си сърце благодаря за поддръжката “, сподели ръководителят на Българска федерация по таекуондо Слави Бинев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР