Иран предупреди, че мащабът на страданията на цивилното население, причинени

...
Иран предупреди, че мащабът на страданията на цивилното население, причинени
Коментари Харесай

Иран предупреждава, че разширяването на войната в Газа е неизбежно

Иран предизвести, че мащабът на страданията на цивилното население , породени от войната на Израел против " Хамас ", неизбежно ще докара до разширение на спора , като публични лица в Газа оповестиха за в палестинския анклав.

Коментарите на иранския външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан може да засилят опасенията по отношение на това дали дипломатическите старания на Вашингтон и разполагането на военноморските сили на Съединени американски щати в източното Средиземноморие ще съумеят да предотвратят по-нататъшното дестабилизиране на спора в Близкия изток.

" Поради разширението на интензивността на войната против цивилните поданици на Газа, разширението на обсега на войната стана неизбежно " , сподели Амир-Абдолахиан пред своя катарски сътрудник шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани в четвъртък вечерта.

Иранската държавна телевизия Press TV заяви за мненията, направени по време на телефонен диалог в петък.

Бомбардировките и през последния месец сътвори филантропична злополука с хиляди, търсещи лекуване и заслон в дребното към момента отворени лечебни заведения, като тези в зоната на бойните дейности са в сериозна заплаха.

" Израелската окупация нанесе едновременни удари по редица лечебни заведения през последните часове ", сподели представителят на министерството на опазването на здравето в Газа Ашраф Ал-Кидра пред телевизия Ал Джазира.

Кидра сподели, че израелски удар е блъснал двор в болничното заведение Al Shifa, най-голямата в град Газа, причинявайки жертви, само че не даде детайлности. Израел сподели, че " Хамас " има скрити командни центрове и тунели под Ал Шифа и други лечебни заведения като Индонезийската болница, обвинявания, които Хамас отхвърля.

Израелската войска не разяснява непосредствено изказването на Кидра, което Ройтерс не може да ревизира без значение, само че сподели, че не е ориентирано против цивилни.

Иран поддържа Хамас, само че твърди, на екстремистите против Израел предишния месец, която провокира рецесията. Иран също поддържа " Хизбула ", ливанска въоръжена група, която има дълбоки връзки с Хамас и Ислямски джихад, друга палестинска секта в Газа, която също е подкрепяна от Иран.
 Хизбула заяви за удари по няколко израелски цели
Хизбула заяви за удари по няколко израелски цели

Групата направи известието в обособени изказвания в четвъртък, заяви ливанската телевизионна мрежа al-Mayadeen.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР