Иран официално прекрати някои свои ангажименти към ядреното споразумение със

...
Иран официално прекрати някои свои ангажименти към ядреното споразумение със
Коментари Харесай

Иран официално прекрати част от ангажиментите си към ядрената сделка

Иран публично приключи някои свои задължения към нуклеарното съглашение със международните сили от 2015 година след предписание на Съвета за национална сигурност на страната.

Информацията заяви представител на локалната организация за атомна сила пред ISNA, съобщи " Ройтерс ".
 Сандърс вижда голяма неточност в бъдеща война на Съединени американски щати против Иран
Сандърс вижда голяма неточност в бъдеща война на Съединени американски щати против Иран

Самият Тръмп отхвърли " подправената вест "

Миналата седмица Иран уведоми Китай, Франция, Германия, Русия и Англия за решението си да спре осъществяването на някои отговорности, откакто преди година Съединени американски щати едностранно напуснаха договорката и върнаха глобите.

Според нуклеарното съглашение на Техеран се разрешава да създава нискообогатен уран с предел до 300 кг и тежка вода със ресурс до 130 тона. Ислямската република може да реалокира надхвърленото количество за предпазване или да го продаде.
 Нетаняху поддържа Тръмп за Иран
Нетаняху поддържа Тръмп за Иран

В понеделник Тръмп предизвести, че " Иран ще страда доста ", в случай че работи против ползите на Съединени американски щати

Официалният представител разгласи, че в този момент Иран няма ограничавания за произвеждане на обогатен уран или тежка вода.

Първите ходовете на Иран наподобява не нарушават нуклеарното съглашение все още. Но Ислямската република предизвести, че в случай че международните сили не защитят стопанската система на страната от глобите на Съединени американски щати в границите на 60 дни, Техеран ще стартира обогатяване на уран на по-високо равнище.

Европейският съюз и външните министри на Германия, Франция и Англия оповестиха, че ще продължа т да се придържат към съглашението , само че няма да одобряват ултиматумите на Техеран.

Споразумението също постанова таван на равнището на непорочност на обогатявания уран в Иран до 3,67% - надалеч под 90%, нужни за основаване на атомно оръжие . Също е под равнището на обогатяване на уран от 20%, до което Иран доближи преди договорката.
 Тръмп отхвърли известието на
Тръмп отхвърли известието на " Таймс " за 120 000 бойци против Иран

Защото, в случай че войната избухне, " ще изпратим демонски доста повече войски "

Вчера висшият водач на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи, че няма да има война със Съединени американски щати макар ескалиралото напрежение. Той разясни, че Техеран няма да води договаряния с Вашингтон за ново съглашение . Лидерът на Ислямската република предизвести, че няма да е мъчно страната да обогати уран до равнищата за основаване на атомно оръжие.

АП осведоми, базирайки се на ирански представители, че Ислямската република може да доближи равнище на обогатяване на уран до 20% в границите на четири дни.

" Достигане до 20% обогатеност е най-трудната част . Следващите стъпки са по-лесни от тази ", счита Хаменеи.
 Иран е прекомерно популярен, с цел да бъде сплашван, надъхва Рохани
Иран е прекомерно популярен, с цел да бъде сплашван, надъхва Рохани

С волята на Аллах ние ще преодолеем този сложен период
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР