Иран и Русия започнаха съвместно военноморско учение в Индийския океан,

...
Иран и Русия започнаха съвместно военноморско учение в Индийския океан,
Коментари Харесай

Иран и Русия започват съвместно военноморско учение

Иран и Русия започнаха взаимно военноморско обучение в Индийския океан, целящо да укрепи сигурността на морската търговия в района, заяви през днешния ден иранската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес.
Подразделения на иранските военноморски сили и на мощния флот на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) ще вземат присъединяване в учението, наречено "Иранско-руски пояс за морска сигурност 2021 ", и обхващащо зона от близо 17 000 км в северната част на Индийския океан.
Според иранския адмирал Голамреза Тахани, който е представител на учението, съветски ескадрен миноносец, логистичен транспортен съд и хеликоптер ще вземат участие в маневрите.
Това е второто сходно взаимно руско-иранско обучение от 2019 година, когато двете страни дружно с Китай организираха четиридневни маневри.
Иран желае да ускори отбранителното съдействие с Пекин и Москва на фона на районното напрежение със Съединени американски щати. През последните няколко месеца
Ислямската република усили военните учения, с което страната желае да окаже напън върху американския президент Джо Байдън по въпроса за нуклеарната договорка, след изказванията на американският водач, че Съединени американски щати могат да се върнат в нея, отбелязва АП.
"Когато могъщите съветски военноморски сили организират учения с военноморските сили на армията на Ислямската република и с Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, това изпраща ясно обръщение ", съобщи адмирал Хабибола Саяри, представен от ИРНА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР