Иран е освободил около 85 000 затворници, предаде Скайнюз. "Ние

...
Иран е освободил около 85 000 затворници, предаде Скайнюз. "Ние
Коментари Харесай

Иран пусна около 85 000 затворници

Иран е освободил към 85 000 пандизчии, съобщи Скайнюз.

"Ние би трябвало да предприемем всички вероятни ограничения, с цел да ограничим разпространяването на ковид. Ето за какво взехме решение да освободим краткотрайно почти 85 000 души, изтърпяващи санкции отнемане от независимост ", това се е посочвало в формалното известие на управляващите в Техеран. В документа обаче не бил избран срокът за връщане на хората зад решетките.

4-годишно дете с висока температура кацна на Летище София от Лондон

"Почти половината от пуснатите хора са излежавали присъди, издадени поради закани за националната сигурност на Ислямска република Иран ", се е посочвало още в официалното съобщение. Британската осведомителна организация разясни, че е ставало дума за политически пандизчии.

"От Организация на обединените нации са призовали близкоизточната страна да освободи политическите пандизчии, тъй като местата за изтърпяване на наказванията са били претъпкани и това е създавало спомагателен риск от разпространяване на ковид ", уточни още цитираната медия.

Иран е измежду най-засегнатите от международната пандемия страни в света. Към този миг управляващите са съобщили за над 850 смъртни случаи.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР