Иракската армия провежда кампания по прочистват на въоръжени групировки на

...
Иракската армия провежда кампания по прочистват на въоръжени групировки на
Коментари Харесай

Иракската армия прочиства от екстремисти границата със Саудитска Арабия

Иракската войска организира акция по прочистват на въоръжени групировки на терористи от ДАЕШ (Илямска държава) в провинция Анбар, на границата със Саудитска Арабия. Това заяви командирът на щаба на въоръжените сили на интервенциите на страните в Анбар, бригаден военачалник Махмуд ал-Фалех, оповестява ТАСС.

" Армията, Федералната полиция, сунитските милиции племенни гранични войски с въздушната поддръжка на интернационалната антитерористична коалиция организират тежка интервенция по пречистване на пустинните региони в провинция Анбар в посока на границата с Ирак и Саудитска Арабия ", оповестява военния ефирен канал " Ал Сумария ".

Според военачалник ал-Фалех, задачата на интервенцията е заличаване на терористични кафези, скривалища и " джобове " с бойци на по границата със Саудитска Арабия.

Министър-председателят на Ирак Хайдер ал-Абади разгласи окончателното проваляне на ДАЕШ на 10 декември.

Според районни специалисти, след военното проваляне на терористите, кафези на групата съставляват главната заплаха за Ирак. Повечето от екстремистите, след освобождението на иракските територии, са се укрили в пустинята на провинция Анбар./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР