Инвестиция за България от 121 млн. евро по линия на

...
Инвестиция за България от 121 млн. евро по линия на
Коментари Харесай

ЕС осигурява на България 85 млн. евро за морско дело, риболов и аквакултури

Инвестиция за България от 121 млн. евро по линия на Европейския фонд за морско дело, риболовство и аквакултури.Европейската комисия одобри стратегиите по линия на Европейския фонд за морско дело, риболовство и аквакултури (ЕФМДРА) за България и Германия.

Общият размер на отпуснатите за България средства, които обгръщат този шестгодишен интервал, е 121 млн. евро, от които приносът на Европейски Съюз възлиза на 85 млн. евро. Всички подпомагани действия ще допринесат за постигането на задачите на Европейски Съюз в региона на околната среда и климата.

Средствата по програмата ще бъдат предопределени най-вече за стабилно риболовство, устойчиви аквакултури и преправка, и за маркетинг, както и за устойчива синя стопанска система. Програмите ще поддържат устойчивостта на секторите на рибарството, аквакултурите и преправянето, като по-специално подтикват прекосяването към нисковъглеродни горива, само че също по този начин и риболовни техники и уреди с ниско влияние, както и новаторски решения за надзор и събиране на данни за рибарството.

Комисарят по въпросите на околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс съобщи: „ Приетите стратегии по ЕФМДРА ще оказват помощ на България и Германия да изградят постоянен, новаторски, резистентен и нисковъглероден бранш на рибарството, аквакултурите и преработката и ще подтикват техния екологичен и дигитален преход. За България това ще способства доста за развиването на общностите в региона на рибарството и аквакултурите, ще поддържа опазването и възобновяване на водното биологично многообразие и екосистеми и ще укрепи устойчивото ръководство на моретата и океаните. “

Програмите също по този начин ще поддържат екологичния и цифровия преход на бранша с вложения в сила от възобновими източници, нови осведомителни технологии и способи за понижаване на отпадъците.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР