Инвестиционно предложение на сайта на Община Поморие разтресе предколедно гражданите

...
Инвестиционно предложение на сайта на Община Поморие разтресе предколедно гражданите
Коментари Харесай

Започва бетонирането на Яворовите скали в Поморие

Инвестиционно предложение на уеб страницата на Община Поморие разтресе предколедно жителите на черноморския град. В ход е бетонирането на емблематичните Яворови скали и построяването на хотелски мастодонт на брега на морето. Строежът планува многоетажна постройка, бетониране на брега и закриване на неповторимата гледка, вдъхновявала преди повече от 100 година най-големия български стихотворец Пейо Яворов. Инвестиционното желание ще осакати непоправимо и целия естествен отбор на брега на морето.

Схемата сред поморийския кмет на ГЕРБ Иван Алексиев и предприемачите Аргир Христофоров и Симеон Бойчев – „ общински парцели против поддръжка на кметските избори”, бе разкрита първо от Биволъ още при започване на 2016 година Тогава алармирахме, че Алексиев подпечата смъртната присъда на именитото място в интерес на частни бизнес ползи, а договорката за продажбата на общинския парцел на компания „ АРСИ ХРИСТОФОРОВ И БОЙЧЕВ” ООД е грижливо подготвяна през годините от дъщерята на единия от съдружниците и сегашен общински консултант – Катя Христофорова. /виж тук/

Със заповед на кмета Иван Алексиев, парцелът, където се намира ресторант„ Перла”, е предназначен за „ курортен хотел, почивен дом “.

Повече от година след нашето следствие, основните герои в аферата не предприемаха дейности за осребряване на новата си облага. През 2018 година се навършват 60 години от първите Националните поетични празници „ Яворови дни” в Поморие. В „ чест” на Яворов, едноименният монумент и лятно кино следва да бъдат превърнати в строителна площадка. На 21 октомври т.г. Община Поморие заяви, че в администрацията си е получила съобщение „ за капиталово предложение с възложител: „ АРСИ-ХРИСТОФОРОВ И БОЙЧЕВ” ООД.”

Създаването на независимо УПИ на ресторант „ Перла “ без съображение е за общинският имот да бъде продаден, както и става. Смущаващо и тревожно в този план е и оформянето на новия имот – бетонна алея на морския бряг. Новоовообразуваният имот под номер 581 ще бетонира емблематичните Яворови скали, с цел да се сътвори метод за построяването на висок хотел. Така вечно ще се скрие една неповторимо красива и необикновена за нашето Черно море панорама – залезите към Бургаския залив, на която се любуват всички жители и посетители на Поморие. А над паметника на поета Яворов ще се извисяват гащи и хавлии, опънати на простора на бъдещия многоетажен мастодонт на „ АРСИ-ХРИСТОФОРОВ и БОЙЧЕВ” ООД.

Подготвеното закононарушение с историята стресна жителите на Поморие и те се сплотиха в Гражданска самодейност „ Да спасим Яворовите скали”. От името на самодейността във Фейсбук бе оповестен зов за събиране на подписи срещу следващата общинска корупционна скица:

„ ВАЖНО! СПЕШНО! ПОДПИСКАТА СТАРТИРА ДНЕС! НЕ БЪДЕТЕ РАВНОДУШНИ!
Подписка В поддръжка на възражението против строителството на пет етажен хотел на мястото на ресторант „ Перла” върху брегоукрепителния насип, с вложител „ АРСИ-ХРИСТОФОРОВ И БОЙЧЕВ” ООД и построяването на бетонна алея в морето пред Яворовите скали и лятно кино „ Яворов” за метод към бъдещия хотел. Подписката ще започва през днешния ден (четвъртък, 30 ноември 2017 г.) и след обяд може да се подписвате на два адреса в Поморие: ул.”Генерал Скобелев” 1А, магазин за сребро „ Silver Art Shop” и на ул.”Черковна” №5 Поморийци, осъзнавате ли какво ще загубим, в случай че сме пасивни и бездействаме? Все още има метод да се противопоставим на това безумство. Времето за реакция е прекомерно малко, по тази причина побързайте и уведомете за протичащото се колкото се може повече ваши близки и познати. Срок за документално несъгласие (някаква реакция, обжалване) – 14 дни, това е до 5.12.2017 година (ден преди Никулден).

Паралелно с подписката тече и петиция със следния текст: „ Не на градежа на петзвезден хотел на брегоукрепителната зона в Поморие! Уважаеми съграждани, гости и фенове на град Поморие. Уважаеми съграждани на Република България. В името на справедливостта насочваме вик за поддръжка на възражението против строителството на следващия хотел на мястото на ресторант „ Перла “, върху брега и брегоукрепителния насип! Нека се обединим срещу следващата нелепост, срещу следващия опит за асимилиране на държавна благосъстоятелност. Върху следващата корупционна скица на общински съветници, които са били и са там не поради хората, а поради личните си ползи! Не бъдете пасивни! Организации и жители ще изготвят писма до нужните органи, както и ще слагат въпроса по време на председателството на България в Европейската комисия!”.

Днес, до момента в който събираха подписи за спасяването на Яворовите скали, над членовете на гражданската самодейност, е оказван напън да се откажат от позицията си и са им отправяни закани от мутри. Намеквано им е, че „ морето е дълбоко”, а неуместните биват „ поръчвани “ и наказвани.

Съдружниците Аргир Христофор и Симеон Бойчев /по прякор „ Черепите “/ са притежатели и на винарска маза „ БОЙАР”, която се намира на южния вход на Поморие към Бургас.

Освен близостта си с кмета на Поморие, „ Черепите “ показват и властови чадър. През лятото обектът им бе подложен на спонтанна митническа и данъчна инспекция. Митническите чиновници задържаха и иззеха голямо количество незаконен алкохол, а на данъчния контрольор не бе издадена касова записка при покупка на спиртна напитка, тъй като „ доста хора чакали”. Магазинът бе запечатан, само че единствено след 24 часа още веднъж отвори порти, с определение на съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР