Инвестиционните стратези започват да се опасяват от нов мечи сценарии:

...
Инвестиционните стратези започват да се опасяват от нов мечи сценарии:
Коментари Харесай

От какво се страхуват на Уолстрийт?

Инвестиционните стратези стартират да се притесняват от нов мечи сюжети: стопанската система към този момент е достигнала оптималната си скорост на напредък, написа Блумбърг.

Разпространението на делта разновидността на COVID-19 и смяната в тона на централните банки, които към този момент приказват за стягане на паричната политика, с цел да бъде успокоена инфлацията, основават чувството, че до момента пазарите са били прекомерно оптимистично настроени.

Промяната в настройките бе повече от забележима в понеделник – широкообхватния показател Ѕ&Р 500 записва най-големия си спад от месец май насам, а доходността по американските държавни скъпи бумаги удари най-ниското си равнище от февруари.

„ Слабостите на пазара от последните дни са оправдани в кратковременен проект “, разяснява Джим Макдоналд, основен капиталов пълководец в Northern Trust Bank. „ Ако погледнете обстановката с Делта разновидността на ковид, ще видите кратковременен проблем, само че до края на годината множеството западни стопански системи ще имат имунитет против COVID-19 в диапазона от 75% до 80% “, добави той.

По-рано вложителите разпореждаха надежди на мощно световно икономическо възобновяване, подкрепено от лесни пари и ваксини. Комбинацията от ценови напън и възходящ брой на инфектирани обаче покачва риска от това икономическия напредък да не доближи равнищата, които бяха планувани. Когато международните акции са покрай рекордни върхове, няма място за неточности.

Някои вложители смятат, че разпродажбата от понеделник съставлява оттегляне от надценени елементи на пазара, като да вземем за пример цикличните акции. Други пък подчертават върху обичайна волатилност, която върви ръка за ръка със сезона на докладите и по-вялата търговия през лютото.

„ Докато макро изискванията остават удобни за акциите, има място за корекции на цените и скокове на волатилността “, разяснява Антонио Кавайеро, началник вложения в Generali Insurance Asset Management.

В същото време други cтpaтeзи дopи пpизoвaвaт ĸлиeнтитe cи дa ce възпoлзвaт oт cлaбocттa на пазара и дa ĸyпyвaт.

„ Аз съм твърдо в лагера на тези, които считат, че в този момент е най-хубавото време за пазаруване “, споделя Мария Вейтмейн от State Street Global Markets. Акциите имаха доста мощно първо полугодие, подкрепени от възобновяване на облагите, тъй че чакаме те да продължат да се показват добре “, добави тя.

Рушир Шарма, който е основен световен пълководец в отдел Инвестиционно ръководство в Morgan Stanley, е на мнение, че към момента съществуват опасения, че упованията за растежа са прекомерно огромни. По думите му натиска на Пекин върху локалния софтуерен бранш и наклонността американските консуматори да пестят повече пари са измежду главните опасности.

„ Забавянето на имунизацията, изключително в Съединени американски щати, също се отразява отрицателно на пазарните настройки “, споделя Джордж Саравелос, световен шеф валутни проучвания, Deutsche Bank.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР