Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп и до големи

...
Инвестициите в инфраструктурата дават възможност за достъп и до големи
Коментари Харесай

Росен Желязков:1,2 млн. за път до Хераклия Синтика

Инвестициите в инфраструктурата дават опция за достъп и до огромни архитектурни обекти какъвто е античният град Хераклея Синтика край Петрич. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област Росен Желязков по време на посещаване на античния град. За реорганизация и рехабилитация на пътя до неповторимия археологически обект държавното управление е отпуснало 1 200 000 лева



Заедно със заместник-председателя на ЕНП Мария Габриел, регионалният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков и претендентите за народни представители Георги Динев, Ивайло Златанов,  Димитър Чолев, Александър Петков и Николая Илиева, Росен Желязков се срещна с изследванията на археологическия обект.



„ Подкрепяме научните търсения и туризма, а ползата към този град от 4 век пр.Хр, е голям. Съчетал в себе си разнообразни етноси, изключителни находки и артефакти, които притеглят 60 000 гости годишно. Затова е значимо развиването на инфраструктурата за връзка с главните транспортни коридори ”, акцентира Росен Желязков. Според него ангажимент и дълг на ръководещите е да показват по-най подобаващия метод това неповторимо място, по тази причина за археологически изследвания са отпуснати през последните години близо 500 000 лева



„ Трябва да съхраняваме паметта на българското културно благосъстояние и да поставяме грижи, тъй като това е национална горделивост. Средствата, които ще бъдат отпуснати са към 10 млн. лева.  - европейско и държавно финансиране ”, сподели още Росен Желязков.

Заместник-председателят на ЕНП Мария Габриел, акцентира, че когато локалната власт и държавното управление демонстрират грижа към културното завещание, това ще докара до вложения и работни места посредством културен туризъм.

„ Хераклея Синтика има огромен капацитет. Културното завещание, като това е мотив за горделивост, само че и дълг ”, разяснява Мария Габриел.

„ Инвестициите в културата и туризма са значими за Благоевградска област, тъй като те ще донесат приходи, ще открият нови работни места. ГЕРБ ще продължи модернизацията на инфраструктурата ”, сподели регионалният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков благодари на държавното управление и на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства за построяването на значими за района обекти.

„ През тези 4 години инвестциите донесоха мощен стопански напредък, а с подобаваща инфраструктура ще маркетираме културното завещание ”, разгласи Димитър Бръчков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР