Инвеститорите в Пловдивско не спят. През тази година местата за

...
Инвеститорите в Пловдивско не спят. През тази година местата за
Коментари Харесай

Откриха 23 нови хотела за Пловдив 2019

Инвеститорите в Пловдивско не спят. През тази година местата за настаняване на туристи в региона пораснаха от 178 на 201. Данните са на териториалното статистическо бюро и обгръщат интервала единствено от януари до октомври. Това значи, че за 10 месеца са се появили нови 23 хотели и хостели с над 10 кревати, или приблизително на месец са се рязали лентите на най-малко два нови обекта. През януари в региона е имало 4700 стаи и надлежно 9000 кревати, а през октомври към този момент стаите са 5000, а легловата база - 9600.

Местната статистика обаче няма по какъв начин да обхване броя на трескавите поправки и реновиране на старите бази. Преди дни от комплекс SPS оповестиха, че завършват огромна реорганизация и ще посрещнат гостите на Европейската столица на културата с нова визия. За по-малко от четири месеца бяха актуализирани повече от половината от общо 130-те стаи, конферентните зали, фоайето и паркингът. През лятото SPS смени притежателя си, а покупател бе компанията „ Хотел Пловдив 2019 ”. Акционери там са пловдивските компании „ Подем ” и „ Щром ” (още на стр. 9).

Този месец и хотел ”Новиз ” завърши с обновяването на релакс центъра си. Обстановката е напълно изменена с нови и съвременни солариум, сауна, инфраред кабина, противоположен басейн. През септември и хотел „ Одеон ” постави точката на плануван ремонт и реновиране. Точно там към този момент е отседнал Свен Сьорен Байер, артистичен шеф на немското студио Phase7, създател на шоуто „ Ние сме всички цветове ”. С него откриваме на 12 януари честванията за Пловдив - Европейска столица на културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР