Инвеститорът на жилищния комплекс Антея резидънс в местността Алепу -

...
Инвеститорът на жилищния комплекс Антея резидънс в местността Алепу -
Коментари Харесай

Инвеститорът в Алепу отказва да събори незаконната подпорна стена

Инвеститорът на жилищния комплекс " Антея резидънс " в местността Алепу - Стоян Василев, отхвърля да събори така наречен " подпорна стена " построена до плажа. Той твърди, че това ще провокира екологична злополука, заяви БНР.

Вчера Върховен административен съд дефинитивно реши, че издаденото от община Созопол позволение за обекта е нелегално.

След решението на Върховен административен съд Стоян Василев чака наставления за срутване на градежа от ДНСК и община Созопол.

" Предполагам, че ще получа наставления да отстрани противозаконния, съгласно тях, градеж. Аз съм безапелационен, че ще окажа да направя това нещо, защото има заплаха да се засилва още веднъж свлачещето и да повлече пътя, да унищожи плажа и да повлече пречиствателната станция, която е наоколо ", сподели Василев пред БНР.

От българската фондация " Биоразнообразие " обявиха, че вложителят на плана в местността Алепу ще бъде задължен освен да отстрани обекта и да възвърне нанесените вреди, обясни Спас Узунов.

" Естествено, няма да влязат едни багери там, фадроми и булдозери и да бутат... Трябва да бъде направен план, който да не допусне в допълнение утежняване на местообитанието и да бъде изпълнен механически, тъй че да не се провокират никакви нарушавания ", разясни екозащитникът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР