Инвеститор изгражда модерно селище в района на Плана планина, между

...
Инвеститор изгражда модерно селище в района на Плана планина, между
Коментари Харесай

Инвеститор изгражда модерно селище за 54 млн.лева в село до Самоков

Инвеститор построява съвременно населено място в региона на Плана планина, сред София и Самоков, село Алино, за 54 млн. лв..

Правителството утвърди на днешното си съвещание в допълнение съглашение към Меморандум за съгласие сред държавното управление и „ А.З.К. Пропъртис “ ЕООД за осъществяването на предпочитания капиталов план „ ПЛАНА ХАЙТС “. С спомагателното съглашение се удължава срокът на деяние на документа за предпочитан капиталов план, без да се трансформират други параметри на меморандума.

Проектът планува построяването на нужната за потребностите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, здания за социална изгода - търговски център, състезателен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване чартърен. Комплексът ще бъде издигнат върху земя, която е благосъстоятелност на вложителя и е закупена съответно за реализацията на този план. Общият размер на инвестицията се възнамерява да бъде в размер на 54 млн. лв., след въвеждането в употреба на обектите по плана се чака да бъдат основани към 100 нови работни места.

Президент на компанията А.З.К. Пропъртис, която създава зеления план “Плана Хайтс” Авиноам Катриели е израелски предприемач и президент на Двунационалната комерсиална камара България-Израел. Той влага в планове по целия свят и към този момент 20 години развива бизнес в България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР