Интервю на Живка Кехайова от Zonanews.bg със собственика на агенция

...
Интервю на Живка Кехайова от Zonanews.bg със собственика на агенция
Коментари Харесай

Издателят на ПИК Недялко Недялков в интервю за Zonanews.bg: Радев ще жертва аватара Кирил Петков и ще го смени с резервния си премиер Стефан Янев

Интервю на Живка Кехайова от Zonanews.bg със притежателя на организация ПИК Недялко Недялков



- Кои са най-ужасните събития на 2021 година, които ще повлияят и на 2022-а?

- " Ужас " е думата на годината за 2021-а. Ужасно е, че на власт пристигнаха отявлени нарушители. Ужасно е, че министър председател стана човек, подписал документи с погрешно наличие - непознат жител. Ужасно е, че президент на страната стана лице, нарушило Конституцията. Ужасно е, че ни ръководи партия, която не съществува като юридическо лице, а е в коалиция с Настимир Ананиев. Ужасно е, че живеем в юридическа бутафория.

Може би по-ужасно е, че всичко се случи непринудено. С постоянни, въпреки и машинни избори. Но като си помисля, че и Хитлер е пристигнал на власт посредством избори, може би е разумно. Знаете, първия път историята се повтаря като покруса, втория път - като фарс.
свързани новини49131на 25.12.2021175780на 11.12.2021
Все отново, в случай че би трябвало да градирам, най-ужасното, че гражданското общество не сподели никакви съпротивителни сили. Не отстоя демокрацията и не отстоя полезностите на прехода. Допусна посредством машинния избор легитимацията на едни избори, които бяха 100 на 100 сменени. Само два дни преди вота всички социологически организации даваха напълно друг резултат - до една даваха 8-10% преднина на ГЕРБ и трето място на " Продължаваме промяната ". И два дни по-късно се оказа, че всички социологически организации - до една, са сбъркали съдбовно, представете си.

Това би трябвало да е най-големият социологически неуспех в историята. Излиза, че не са отчели едни 250-300 000 души. Или значи, че тези 250-300 000 души са се събудили сутринта в изборния ден с друг ум и единомислещо, ненадейно са решили да гласоподават за Политическа партия. Съгласете се, това механически даже няма по какъв начин да се случи.

Пробутаха ни машинация под формата на смяна и за жалост опозицията и ощетените, като Българска социалистическа партия, да вземем за пример, не реагираха съответно. Признаха тези избори макар фалшификацията, не се съпротивляваха и затова съучастваха в измамата.

- Тя и измамата е тип смяна. Никой не е споделил, че всяка смяна е нещо хубаво...

- Всъщност - да, смяна е! Имаме съвсем двуцифрена инфлация, 5-6 пъти по-скъп ток, най-висока смъртност в света от Ковид и най-ниски равнища на имунизация. Ако приемем, че смяната идва с един смешник под формата на премиер-министър, смешник от цирка " Продължаваме промяната ", който забавлява популацията всеки ден с нови и нови образни и езикови небивалици... Който общо взето потвърждава, че академичното обучение в България е на по-високо равнище от това в Харвард - в случай че това е смяната, има смяна по линия на реабилитацията на българското академично обучение.

Действително е време родителите да се замислят дали не е по-добре да заложат на българските университети, вместо да пращат децата си в Харвард, в случай че това ще е резултатът. В българските университети като че ли няма по какъв начин такива клоуни, такива илитерати да бъдат моделирани и атестирани в обществото под формата на високо образовани. Ето това е положителната вест на 2021 година - реабилитацията на българското академично обучение.

- Вие сте умел публицист. Десетилетия наблюдавате политическите и икономичеките процеси - по какъв начин си обяснявате това непрекъснато лъгане? Лъжи за проверими незабавно неща, неистини освен на едро, а и на дребно. Лъжи, които са ненужни и необясними.

- Има два разновидността. Или става дума за ментални недостатъци у премиера, за клиничен статус, или става дума за доста добре отигран PR и тактичност, съобразени с общото равнище на аудиторията.

В България, освен това за жалост лековерно население, склонно към суеверия, хиперболизация, склонно към зомбиране от обществените мрежи, при население, което има вяра повече на фейсбук, в сравнение с науката, лъжата прониква доста елементарно, показана като разбираема истина. Много е тънка границата постоянно сред неистина и истина, само че това не прави границата по-малко значима. От това обаче се възползва пропагандата - тъкмо по този начин диктатурата на Радев съумя да реализира самобитния си прелом, маскирана като смяна.

Тези хора пристигнаха на власт на крилете на лъжата, на крилете на операцията. Ето това продължава и през днешния ден, в новата година. Имаме си даже министър на лъжата и министерство на лъжата - Министерство на вътрешните работи. Къде би било допустимо другояче шефът на полиция, на репресивния уред (не стига, че е следовател от времето на Тодор Живков без никакво морално право въобще през днешния ден да е в тази система, не стига че е знак на най-мракобесния сталинизъм), само че и като че ли има задачата, поверен му е специфичен сектор - всекидневно да бълва чудовищни клюки и неистини ненаказуемо.

Когато му изискат доказателства, като случая с автомагистрала " Хемус " през днешния ден, той споделя: " Ама аз приказвам като политическо лице ". Как шефът на полицията приказва като политическо лице, когато става въпрос за съответни обстоятелства, съответни суми, закононарушения?

ГЕРБ обявиха, че ще го съдят, само че Татяна Дончева вярно им сподели, че това мъчно ще стане, тъй като юридическо лице няма по какъв начин да търпи неимуществени вреди. Права е в тази ситуация и аз имам предложение: дано всеки член на партия ГЕРБ - те са над 90 000, да подаде самостоятелна тъжба по отношение на лъжите на Рашков. Всеки партиен член от ГЕРБ, почувствал се афектиран от клеветите на вътрешния министър, че като подобен се е облагодетелствал от пари за автомагистралата, да подаде тъжба, че се накърнява положителното му име. Тъжителите биха могли да изискат и обезщетение за накърняване на името и достолепието им. Биха могли да изискат запор на резиденциите и тоалетните на Бойко Рашков, като поръчителство за бъзещи вземания на желае.

Не при 90 000, при половината на тази цифра тъжби, даже господин Рашков ще се замисли да приказва " политически ", че пари отивали при ГЕРБ, да приказва за канибализъм, за всеобщо подслушване, за " някогашни хора ", които би трябвало да си получат заслуженото, без грам фактическо доказателство. Защото какво се случи с обвиняванията, които изброих? Ами нищо - всичко се оказа клюка.

Наистина този човек би трябвало да си заплати за чудовищните клюки.

- Какво ще се случи сред министър председател и президент в вероятност. Нещата не наподобяват гладки напоследък...

- Премиерът е бутафорна фигура. Той е просто аватар на президента Радев, а такива аватари постоянно биват жертвани, когато се промени конюнктурата. Г-н Петков е мощно доверчив, а и политически некомпетентен, ще бъде рискуван прекомерно скоро съгласно мен. Даже към този момент има сигнали за напрежението сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2. Видяхте по линия на изявлението на Петков за КЕВР, по какъв начин основният секретар на Радев скастри премиера. Естествено, не би го направил без напътствията на шефа си.

Силната, властническата фигура на страната - Радев, ще играе по две плоскости. Първата - да упражнява и съблюдава властта посредством марионетното си държавно управление, само че втората ще е да играе " съпротива ", " коректив " на същото това държавно управление. Очаквайте ескалация на напрежението сред двата адреса на " Дондуков " и все по-опозиционно държание на Румен Радев по отношение на марионетката му Кирил Петков.

Защото когато дойдат сметките за парно, за ток, налозите, резултатите и дефектите от оправянето с пандемията, поскъпващите сметки даже за храна, ще би трябвало да има отговорни. Виновно ще е неопитното държавно управление, което Радев ще пожертва незабавно. Ще каже: " Ето, даден им беше късмет на тези младежи да се потвърдят, само че не съумяха. Време е за по-опитни, за потвърдени. Нека да преформатираме обединението, да дадем късмет на опита - още веднъж на Стефан Янев да вземем за пример ".

Всъщност Стефан Янев от самото начало играе тъкмо това - авариен министър председател на Радев. Той е индивидът, който обществено артикулира тезите на Радев, примерно по линия на НАТО. Това не са тези на Кирил Петков и са дори противоположни на неговите. Когато обстановката в страната стане неудържима, когато цените побеснеят, когато стане осезаемо националното неодобрение, ще се яви " спасителят " Стефан Янев, потвърдил се в президентските служебни държавни управления.

- А няма ли вид да бъде рискуван самият Румен Радев?

- България, уви, е окупирана стопански и морално територия от век и половина насам. Зависи от сговора на Великите сили. У нас политиката в никакъв случай не е била самостойно протичаща се. Румен Радев съумя в своя държавен прелом благодарение на американското посолство. Без съпорта на посолството на Съединени американски щати той не би могъл, не би и дръзнал нито да размахва пестник, нито да пропагандира за митинги, нито пък за по-сериозни неща.

У нас смяната на властта в никакъв случай не се случва без утвърждението на няколко непознати столици. В момента, ориста на нашето потомство е да живее сред шамарите на Запада и Изтока. Жертването на Радев е въпрос на геополитика и ще се случи, като се появи по-послушен от него, както се появи самият той, когато се оказа, че Борисов не е към този момент комфортен. Борисов натрупа своите " черни точки " с позицията за Северна Македония, за Черно море с платноходки и яхти, не с флот на НАТО, с неприемането на Истанбулската спогодба. Смени ли се конюнктурата, постоянно се намира по-удобен...
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР