Интерпол задържа при операция близо 200 души за трафик на

...
Интерпол задържа при операция близо 200 души за трафик на
Коментари Харесай

Спасиха близо 500 жертви на трафик

Интерпол задържа при интервенция близо 200 души за трафик на хора. Това оповестиха от интернационалната организация.  Също по този начин, в границите на същата интервенция са били избавени близо 500 жертви на трафик, измежду които и деца. Идентифицирали към 760 противозаконни мигранти.

Операция Weka, която на суахили значи " Стоп ", е била извършена сред 28 март и  2 април. Властите от 24 страни, на които са оперирали нарушителите, са направили следствия и са обменяли разследващи данни, с цел да разбият незаконни мрежи зад основни направления.

От общо 195 ареста - 88 са за трафик на хора. Останалите арести са по други обвинявания като измами с документи, обири, свързани с опиати закононарушения и екологични закононарушения.

Тази взаимна интервенция е била подкрепена от редица сътрудници, като Международната организация по миграция играе водеща роля в помощта за жертвите. Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността също даде правосъдна поддръжка, а разследващите данни бяха генерирани от AIRCOP, Европол и Инициативата за трафика на хора и контрабандата на мигранти от Африканския рог.

Мароко е изиграл значима роля в интервенцията, като хазаин на звеното за оперативна съгласуваност и осъществени 49 ареста, съвсем извънредно свързани с трафик на мигранти. Испанските управляващи са работили по разследващи данни от Мароко, като са арестували две основни лица, известни с това, че улесняват превозването на противозаконни мигранти от африканския континент благодарение на надуваеми лодки и камиони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР