Интернет търсачката DuckDuckGo се похвали с интересно и солидно постижение.

...
Интернет търсачката DuckDuckGo се похвали с интересно и солидно постижение.
Коментари Харесай

DuckDuckGo стигна 30 млн. търсения на ден; Google ги прави за 15 минути

Интернет търсачката DuckDuckGo се похвали с забавно и солидно достижение. Сайтът, който подчертава върху отбраната на търсенията на потребителите, към този момент регистрира над 30 милиона директни търсения за един ден. За последната седмица DuckDuckGo е направила това два пъти, което ѝ дава самочувствието да го разгласи като постижение.
В година, цялостна със кавги за приключване на персонални данни, засегнали огромни компании като Фейсбук и Гугъл, DuckDuckGo регистрира забележителен растеж. През януари потребителите ѝ са правили към 16 милиона търсения дневно, а до края на годината тази численост би трябвало да се удвои.

Въпреки несъмнено отличното достижение, тези данни демонстрират тъкмо какъв брой мъчно е да се отнеме пазарен дял от Гугъл. Дори в пиковите си моменти, DuckDuckGo обработва едвам под един % от тези 3.5 милиарда търсения, които Гугъл прави всеки ден.

И не е единствено Гугъл. По данни на NetMarketShare.com, DuckDuckGo към момента изостава по трафик от други търсачки като Yahoo , Bing и интернет антиката Ask.com , въпреки пък да изпревари AOL . При добър ден, DuckDuckGo регистрира към пет % от световния трафик на търсенето в мрежата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР