Интернет страниците на гръцкия парламент, на борсата, на министерствата на

...
Интернет страниците на гръцкия парламент, на борсата, на министерствата на
Коментари Харесай

Турски хакери ошашавиха Гърция

Интернет страниците на гръцкия парламент, на борсата, на министерствата на външните работи на стопанската система бяха недостъпни в продължение на над един час и половина след хакерска атака на турски хакери, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Отговорност за офанзивата пое екип от турски хакери на име " Анка неферлер ".

" Гърция заплашва Турция в Егейско море и в Източното средиземноморие. Сега тя заплашва конференцията за

Либия ", написа на страницата във " Facebook " групировката.

Кибератаката бе осъществена в миг, когато либийският пълководец Халифа Хафтар, съперник на приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление, е в Атина за договаряния.

Анкара поддържа с военни средства либийското държавно управление на Файез Сарадж и разгласи, че изпраща войски в Либия, с цел да помогне за отблъскването на силите на Хафтар.

Гръцкото държавно управление не е поканено на конференцията в неделя в Берлин, чиято цел е да задвижи мирния развой в Либия под егидата на Организация на обединените нации. Два дни преди конференцията обаче Мицотакис се срещна в Атина с Хафтар и го прикани да заеме градивна позиция в Берлин.

По време на тази аудиенция Атина още веднъж прикани Европейски Съюз за отменяне на подписания на 27 ноември турско-либийски меморандум за морските граници. Според Гърция той нарушава нейния суверенитет в зони, намиращи се покрай някои гръцки острови.

Но за Анкара този меморандум е отговор на съюза сред Гърция, Кипър и Израел, скрепен на 2 януари с подписването съглашението за построяването на Източносредиземноморския газопровод.

Мицотакис предизвести, че Гърция ще наложи несъгласие в Европейски Съюз на всяко съглашение за мир с Либия, в случай че не бъде анулиран меморандумът сред Анкара и Триполи.

В телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел гръцкият министър председател изрази неодобрение, че не е поканен в Берлин, само че Меркел му отговори, че конференцията цели да донесе мир и непоклатимост в Либия и няма да се отнася до морските зони в Източното средиземноморие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР