Интересно признание направи един от бившите футболисти на ЦСКА-София Арсенио

...
Интересно признание направи един от бившите футболисти на ЦСКА-София Арсенио
Коментари Харесай

Бивш играч на ЦСКА-София: Бяхме си Литекс, но със сменено име

Интересно самопризнание направи един от някогашните футболисти на " ЦСКА-София " Арсенио Нунеш, който в този момент играе в родината си за новака в елита " Арука ". 31-годишният халф игра през сезон 2015/16 за " Литекс " (20 мача, 3 гола) и бе измежду играчите, които се реалокираха от Ловеч в София през 2016 г. при преименуването на тима в " ЦСКА-София ". Той игра единствено един сезон на " Българска войска " и записа 28 мача и 4 гола.

Нунеш показа усещанията за въпросния интервал през 2016 година пред португалското издание " Трибуна Еспресо ": " Президентът на " Литекс " (б.рез. - Гриша Ганчев) беше голям фен на ЦСКА и реши да вземе тима от София, когато бе в тежка финансова рецесия. На процедура играехме в еднакъв тим, само че с различно име. Стана комплициране, което даже имаше комплицирани контури, защото разногласието отиде до ФИФА и съда. При нас се промени всичко и започнахме да играем за ЦСКА. Съставът бе същия, имаше някои нови, само че всичко останали бе същото. "

А по отношение на нрава на Ганчев, Нунеш описа следната преживелица: " Що се отнася до студа и снега, с ЦСКА един път загубихме мач вкъщи в последната минута. Прибрахме се в съблекалнята с наведени глави, смутени от резултата, тъй като загубихме от дребен тим. Беше зима, имаше сняг и температурите бяха доста ниски. Когато влязохме в съблекалнята искахме бързо да вземем парещ душ и да се преоблечем. Събуваме си обувките и един от шефовете влезе при нас с думите: " Президентът сподели да не се преобличате. Всички излизате още веднъж на терена и стреляте посока вратата. След като не можеш да вкараш гол, би трябвало да тренираш повече ". И всички излязохме на терена, стадионът беше празен. Температурите бяха минусови и бяхме там, ритайки към вратата в продължение на един час. "

 

ТРАНСФЕР

Междувременно тимът на " ЦСКА-София " разгласи следващото си задгранично попълнение. Това е юношата на " Аякс " Яник-Сони Вилдсхут (изписан неправилно " Уайлдшът " от формалния уебсайт на " алените " ), който идва със свободен трансфер от израелския първенец " Макаби " (Хайфа).

29-годишното крило има най-богат опит във втора и трета дивизия на Англия, като съгласно оповестената му от визитка има 200 мача и 21 гола за " Мидълзбро ", " Уигън ", " Норич ", " Кардиф " и " Болтън " в Чемпиъншип и Лига 1. Според формалната му биография обаче той е изиграл 121 мача и е отбелязал 17 попадения за тези клубове в интервала 2014-2019 година

Вилдсхут е някогашен юношески национал на Нидерландия, като е записал 10 мача без попадение за селекцията на " лалетата " до 21 година (2012-2013). В шампионата на родината си е носил екипите на " Цволе ", " Венло ", " Хееренвен " и АДО " Ден Хааг ".

" Директно след сполучливите договаряния в София, Уайлдшът (б. р. - Вилдсхут) ще се причисли към подготовката на тима в Австрия. Треньорският щаб ще реши в каква моментна кондиция е той и ще му създаде проект за спомагателна самостоятелна подготовка ", пишат от носителя на купата на България.

 

ЛЕТЕН ЛАГЕР

Вчера " ЦСКА-София " постигна победа в първата си контрола от летния лагер на австрийска земя. " ЦСКА-София " надви над локалния " Вакер " (Инсбрук) с 1:0, като единственото попадение означи Юрген Матей с глава в 56-ата мин.

Треньорът Любослав Пенев включи в своя стартов състав две от първите три нови попълнения на столичани - Йоан Баи и Хамза Чатакович.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР