Интересно, че немалка част от сърдечните проблеми, запушвания на артериите

...
Интересно, че немалка част от сърдечните проблеми, запушвания на артериите
Коментари Харесай

Хранене при болестите на сърцето и високо кръвно

Интересно, че немалка част от сърдечните проблеми, запушвания на артериите и така нататък се дължат на вреден метод на хранене, ястие в огромни количества на мазни храни, постоянно пиянство не алкохол.

Ако към този момент сте си нанесли сходна щета на здравето, то отново храненето, само че вярното и здравословно, е вашето избавление. По-долу в обобщен, само че доста прецизен и потребен формат, са изброени потребните за сърцето храни, както и верните артикули, в случай че страдате от хипертония и други заболявания на сърцето.

Хранене при заболяванията на сърцето и високо кръвно

Количеството на течностите не би трябвало да надвишава дневната диуреза. Препоръчват се разнородни безалкохолни напитки, гъсти компоти, кисели. Ограничават се чаят и кафето.

Режимът на хранене би трябвало да е в избрани часове. Да се заобикаля преяждането. Полезни са така наречен разтоварващи плодови дни, когато болният получава единствено плодове.

Полезни храни при високо кръвно

 Хранене при заболяванията на сърцето

Препоръчват се: диетична безсолна извара, обезсолено сирене, прясно и кисело мляко до 500 г на ден, месо - пилешко, телешко, говеждо и прясно свинско месо по 150-200 г на ден, 3-4 пъти в седмицата, нетлъста прясна риба, яйца до 2-3 бр. в седмицата (яйченият жълтък се позволява свободно), повече плодове, изключително грозде, ягоди, кайсии, праскови, круши, тиква и други, и плодови сокове, също по този начин повече свежи зеленчуци и зеленчукови сокове.

Ограничава се използването на мазнините (като се дава преимущество на растителните мазнини - зехтин, слънчогледово, царевично олио и др.), баници, варива, бадеми и лешници.

Разрешават се прясно масло 10-15 г антично, безвкусен самун, разнообразни макаронени произведения, ориз, мед, рачел, мармалад, плодови желета и глюкоза.

Начин на подготвяне на храната

Месото и рибата би трябвало да се сваряват авансово към 1/2 час. Полученият бульон се отстранява, не би трябвало да се употребява.

Вредни храни при заболявания на сърцето

Да се заобикалят използването на остри подправки. Препоръчват се сладостен червен пипер, чубрица, магданоз, лимонен сок, зеленчукови сокове. Ограничава се готварската сол.

Забраняват се животинските черва (карантия), солените и тлъсти салами, консервираните меса и риба, тлъсти ястия, тлъстина, сладкиши, приготвени с доста лой (торти и други), солени туршии, алкохолни напитки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР