Интересни изборни комбинации в надпреварата за кметския пост се очертават

...
Интересни изборни комбинации в надпреварата за кметския пост се очертават
Коментари Харесай

Предизборната кампания започва утре, ето интересните казуси в някои градове

Интересни изборни комбинации в конкуренцията за кметския пост се обрисуват в няколко огромни града у нас. В Бургас " Продължаваме промяната - Демократична България " не съумя да се контракти за единна кандидатура, която да изправи против настоящия кмет от ГЕРБ Димитър Николов.

В Хасково в конкуренцията се завръща един от някогашните градоначалници, който се изправя против предприемач подсилен от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия. В Благоевград претендент на Има Такъв Народ беше подсилен от ГЕРБ, а в Перник партията на Бойко Борисов застана зад настоящия кмет, повдигнат в първия си мандат от " Българска социалистическа партия за България ".

Вместо един претендент на " Продължаваме промяната - Демократична България ", в Бургас поотделно ще се явят Димитър Найденов подсилен от Демократична България и Констанин Бачийски от Политическа партия.

Интересна от партийна позиция е обстановката и в Благоевград. Там ГЕРБ поддържа актуалният градоначалник Илко Стоянов. Той е на този пост от 2021 година когато беше претендент на Има Такъв Народ. Стоянов е избиран и за народен представител от партията, само че се отхвърли от мястото си в Народното събрание. Бил е и заместител кмет на Петрич.

В Хасково един от претендентите - Николай Ставрев, е подсилен както то ПП-ДБ по този начин и от " Българска социалистическа партия за България ". Той обаче се явява като самостоятелен. В конкуренцията се включва и някогашният кмет на града Георги Иванов - осем години след последния си мандат. Досега той е заемал поста четири пъти.

Подкрепа за кмет на Перник от ГЕРБ получи и актуалният градоначалник Станислав Владимиров. За първия си мандат той беше претендент на " Българска социалистическа партия за България ". Сега се явява като повдигнат от предприемчив комитет.

Интересна тактика за присъединяване в изборите в столицата предлагат от " Гражданска самодейност за София ". Те няма да имат свои претенденти за кмет и за кметове по региони, а само за общински съветници, които да управляват бъдещия кмет.

Предизборната акция стартира на следващия ден, 29 септември, обобщава Българска национална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР