Интересите на България не предполагат Русия да спечели войнатаПродължаваме промяната“

...
Интересите на България не предполагат Русия да спечели войнатаПродължаваме промяната“
Коментари Харесай

Николай Денков: Нужна е военна помощ за Украйна

Интересите на България не допускат Русия да завоюва войната

„ Продължаваме промяната “ изрично е за даване на военно-техническа помощ за Украйна – сподели за Радио Шумен учен Николай Денков, който ще е народен представител от Шуменския изборен регион. Той разяснява още и позицията на президента Румен Радев, която е срещу изпращането на оръжие на Украйна, а неотдавна отхвърли да поддържа и приемането на Киев в НАТО.

„ България е парламентарна страна, тъй че водещи са решенията на Народното събрание “ – сподели Николай Денков, представен от .

" Както и в миналото Народно заседание, решенията във връзка с Македония и на Украйна бяха одобрявани от Народното събрание. Така би трябвало да се работи и в този момент. Президентът няма пълномощия да трансформира външно-политическата ни ориентировка или да взема решения, които са в несъгласие с Европейски Съюз и НАТО, в които взе участие и българската страна. Това, което е значимо и би трябвало да бъде пределно ясно, е, че във всички тези случаи " Продължаваме промяната " ще отстоява ползите на България. Нашият политически прочит на обстановката е, че ползите на България не допускат Русия да завоюва войната в Украйна и да остане с усещането, че може да завоюва прилежащи страни ", уточни той.

Николай Денков сподели още, че „ Продължаваме промяната “ ще поддържа „ Демократична България “, които обявиха, че незабавно след свикването на Народното събрание, ще внесат план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР