Интерактивна площадка по безопасност на движението ще бъде изградена на

...
Интерактивна площадка по безопасност на движението ще бъде изградена на
Коментари Харесай

Ученици ще учат правилата за безопасно движение до Панчаревското езеро



Интерактивна площадка по сигурност на придвижването ще бъде построена на пешеходно-велосипедната алея към езерото Панчарево .
На нея възпитаници сред 7 и 9 години от учебните заведения в регион „ Панчарево ”, както и всички деца, разхождащи се с родителите си по алеята, ще имат опция да научат по какъв начин се пресича безвредно, какви са разпоредбите за придвижване, какви пътни знаци би трябвало да познават.

Изграждането на площадката е част от цялостна стратегия, планувана в план „ Учи, играй, движи се безвредно “ на районната администрация, утвърден за финансиране от Столичната община.

Ще бъдат построени пътни трасета, хоризонтална пътна маркировка и ще бъде основана цялостна организация на придвижването, съобразени със Закона за придвижване по пътищата и възрастта на децата.

Администрацията на регион „ Панчарево “ обезпечава терена, върху който да се построи интерактивната площадка с озвучаване и цялостната организация.

Освен построяването на площадката, планът планува да се вкара обучителна стратегия за безвредно улично придвижване за учениците в 1-ви и 2-ри клас от учебните заведения в региона. Ще се провежда и викторина, в която децата ще могат да покажат своите познания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР