Интерактивна карта на пътно-транспортните произшествия показва най-опасните места във Варна.

...
Интерактивна карта на пътно-транспортните произшествия показва най-опасните места във Варна.
Коментари Харесай

Интерактивна карта на катастрофите показва най-опасните места във Варна

Интерактивна карта на пътно-транспортните катастрофи демонстрира най-опасните места във Варна. Картата не е оригиналност, само че от скоро към този момент могат да се видят и ПТП с велосипедисти и мотоциклети, сподели за Moreto.net създателят и Дмитрий Иванов, който е и създател на блога за благоустройство и урбанизъм bgurban.com.

Картата също дава опция да се видят и проучват злополуките съгласно участниците в тях - пешеходец, автомобил, мотоциклет, велосипед, дете. Може да се селектира и интервал, както и да се задават спомагателни критерии и филтри - прекосяване на алено, погрешно секване и други

Картата се базира на формалните бюлетини на Министерство на вътрешните работи за пътно-транспортните катастрофи. Понякога информаицята е непълна, тъй като няма посочено тъкмо място на всеки случай, само че въпреки всичко демонстрира образно, къде се регистрира по-голяма централизация на произшествия.

" Обърнете внимание на бул. " Трети март " - за 4 години и половина има 60 произшествия - това е не път, а злополука за града. ", споделя създателят на картата Дмитрий Иванов.

" За страдание, институциите които са виновни за пътната сигурност у нас по този начин и не са се възползвали интерактиувната карта, която им дава отлична опция за разбор на катасторифите и предприемане на нужни ограничения за сигурност. ", написа още Дмитрий.

Според него освен картата може да е потребна за институциите. Истинска полезност съставлява и информацията в блога, която може да помогне на българските градове да станат по-удобни, а на хората да бъдат по-образовани в градоустройствените каузи. За да могат хората да изискват не построяването на нови паркинги и по-широки пътища, а комфортна и безвредна пешеходна инфраструктура, вярно проектирани велосипедни алеи, комфортен и бърз публичен превоз и, несъмнено, атрактивни публични пространства, където хората ще поддържат връзка и почиват. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР