Интер победи Салернитана в ранния неделен двубой от 10-ия кръг

...
Интер победи Салернитана в ранния неделен двубой от 10-ия кръг
Коментари Харесай

Интер си взе своето срещу Салернитана

Интер победи Салернитана в ранния неделен дуел от 10-ия кръг на италианската Серия А. Лаутаро Мартинес откри в 14-ата, а Николо Барела удвои в 58-ата минута.

„ Нерадзурите “ са много неуверени от началото на сезона и заемат осмата позиция с 15 точки, на девет от краткотрайния водач Аталанта. Салернитана пък са 12-и с 10 пункта.

Срещата стартира без рискове пред двете порти, като домакините владееха повече самодейността.
Снимка: БГНЕС  Интер си взе своето против Салернитана
Интер обаче откри в 14-ата минута с първата действителна голова опция в мача. „ Нерадзурите “ разиграха добре отдясно, като топката мина през Хакан Чалханоолу, Дензъл Дъмфрис и Николо Барела, който даде кълбото за Лаутаро Мартинес. Аржентинецът пое топката пред дъгата на наказателното поле и с десния крайник насочи превъзходен удар към далечния ъгъл на вратаря Луиджи Сепе, който не се намеси по най-хубавия метод, топката тупна пред него и влезе в долния десен ъгъл за 1:0.

Салернитана отговори в 20-ата минута, когато Булайе Диа комбинира с Григорис Кастанос пред наказателното поле, който шутира мощно, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Андре Онана.

В 33-ата минута Федерико Димарко центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Един Джеко засече и стреля с глава, само че около дясната греда на Сепе.

Снимка: БГНЕС  Интер си взе своето против Салернитана
Четири минути по-късно домакините имаха превъзходен късмет да удвоят резултата. Димарко центрира от левия фланг в наказателното поле, където Милан Шкриниар бе пропуснат и стреля тъкмо с глава, само че вратарят избави.

Малко по-късно самият Димарко стреля тъкмо от директно свободен удар пред наказателното поле, само че още веднъж Сепи се намеси.

В 41-ата минута и Онана трябваше да демонстрира рефлекса си, откакто гостите имаха добра опция да изравнят. Кастанос получи пред наказателното поле и стреля към вратата, само че камерунецът направи отлично избавяне.

В последната минута от постоянното време на първата част Интер пропусна нова опция за втори гол. Барела изведе добре отдясно Дъмфрис, който центрира ниско в наказателното поле, където Лаутаро се размина на първа греда. Защитник на гостите подложи крайник и опита да почисти, само че топката още веднъж стигна до аржентинския нападател и стреля с глава, само че вратарят Сепи съкрати бързо дистанцията и го блокира.
Снимка: БГНЕС  Интер си взе своето против Салернитана
Седем минути след началото на втората част Лаутаро беше покрай второ попадение, откакто засече с глава центриране от свободен удар в наказателното поле, само че топката мина малко над напречната греда.

В 54-ата минута Онана мазета в корнер удар с глава на Диа, който засече дълго подаване на далечната греда.

Четири минути по-късно обаче Интер нанесе втори удар. Домакините разиграха добре в половината на Салернитана, а Чалханоолу даде страховит дълъг пас за Барела, който изскочи от втора позиция отдясно в наказателното поле, овладя добре, залъга Лоренцо Пирола и с компактен удар откри долния ляв ъгъл на Сепи – 2:0.

В 68-ата минута Антонио Кандрева извърши късо свободен удар за Флавиус Данилиус, който стреля мощно и тъкмо от сериозна отдалеченост, само че право в ръцете на Онана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР