Интензивните валежи, които паднаха в Централна и Северна България снощи,

...
Интензивните валежи, които паднаха в Централна и Северна България снощи,
Коментари Харесай

След бурята в Плевен и Скобелево: Започва разчистване на щетите

Интензивните превалявания, които паднаха в Централна и Северна България нощес, провокираха потоп.

В село Скобелево, община Павел баня, реката е преляла, улиците бяха наводнени, скъса се и канализацията. Ситуацията към този момент е нормализирана след привикване на спешен щаб. Няма потърпевши хора. За малко част от град Павел баня нощес е останала без електричество, поради гръмотевичната стихия в района.

Спешни дейности бяха подхванати и в Плевен. Там за 40 минути се изсипаха 38 литра дъжд на квадратен метър. Има десетки наводнени приземни етажи и изби, стигнало се и до срутване на земна маса. В ниските точки на града закъсаха колите. Почистването на града щвече е почнало. Няма оповестено бедствено състояние. 

200 са били изстреляните противоградни ракети от площадките в региона на Плевен, само че градът е бил в окото на бурята. " Най-сериозно потърпевша е постройката на Областната администрация. Успяхме обаче да я отводним ", съобщи пред Нова регионалният шеф Николай Абрашев. 

По думите му обстановката е овладяна. " Буквално до 3 часа през нощта съм обикалял региона. Няма жертви, няма огромни вреди, които да наложат оповестяването на бедствено състояние ", акцентира той. 

Директорът на районна дирекция " Пожарна безопастност и отбрана на популацията " комисар Станислав Атанасов акцентира, че за миналото денонощие са получени 25 сигнала, свързани с валежната конюнктура. " Основната активност на нашите екипи беше евакуация на попаднали в наводнени коли хора и изтеглянето на колите от превърнатите в реки улици. В централната част на града равнището на водата беше 30-40 сантиметра. Отсранявахме и клони и паднали дървета. Имаше дърво, което беше затиснало контактната мрежа на тролеите в града ", акцентира той. 

Областният шеф акцентира, че още денс ще стартира описването на вредите и ще се ревизира " къде и какво може да се помогне ". " Работим в съгласуваност с кмета на Плевен ", съобщи Абрашев. 

" Въпреки че преди месец комисия мина и оцени, че шахтите от каналиацията са проходими - те не са могли да поемат огромното количество вода. Проблем е и че каналзиацията е остаряла, само че нямаме средства, с цел да я подновим ", акцентира и кметът на Плевен Валентин Христов. 

По думите му се работи по премахването на наносите по улциите, с цел да се освободи придвижването. " Някои от линиитена тролеите са пренасочени краткотрайно до оправянето на проблематичните сектори ", уточни Христов. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР