20 май е обявен за Световен ден на пчелите през

...
20 май е обявен за Световен ден на пчелите през
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на пчелите: Изчезването им застрашава човешката раса

20 май е разгласен за Световен ден на пчелите през декември 2017 година в Ню Йорк с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации с цялостен консенсус от 115 страни, в това число всички страни – членки на Европейския съюз. Това оповестиха от Министерство на околната среда и водите /МОСВ/.

За седми път тази година на 20 май обръщаме особено внимание на пчелите, ориентирано към информиране на обществеността за смисъла на пчелите и пчелните артикули , показвайки тяхната основна роля за опрашването на растенията и за живота на Земята. Празникът се отбелязва през май, когато е най-голямата интензивност в растежа на пчелните фамилии, наоколо до 22 май – Международния ден на биологичното многообразие.

Понастоящем пчелите, опрашителите и доста други инсекти понижават всеобщо . Като самопризнание за главната роля, която младежите могат да играят при оправянето с провокациите, пред които са изправени пчелите и другите опрашители, Световният ден на пчелите тази година се концентрира върху тематиката „ Бъдещето на пчелите и младежите – Бъди зает! “ / “Bee engaged with Youth. “/. Той дава опция на всички нас – без значение дали работим за държавни управления, организации на гражданското общество или сме загрижени жители, пчелари, природолюбители – да предприемем или насърчим дейности, които ще защитят и подобрят положението на опрашителите и техните местообитания, ще усилят тяхното обилие и многообразие и ще поддържат устойчивото развиване на пчеларството.

България е деен член на Междуправителствената научно-политическа платформа за биологично многообразие и екосистемни услуги /IPBES/, представяна от Министерство на околната среда и водите. Докладът на IPBES, създаден от 80 учени от цялостен ​​свят, можете да видите. Той показва угриженост поради предизвикването да се изхрани възходящото население на света през идващите десетилетия. Изчезването на пчелите би било проблем за човешката раса , защото 1/3 от създаваната храна в света , всяка трета лъжица храна зависи от съществуването на опрашители.

Вкусната палитра на мексиканската кухня: От такос до чапулини

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР