Intel планира отделянето на бизнеса са с технологии за допълнена

...
Intel планира отделянето на бизнеса са с технологии за допълнена
Коментари Харесай

Intel отделя AR звеното си в отделен бизнес

Intel възнамерява отделянето на бизнеса са с технологии за допълнена действителност в обособена компания и продажбата на по-голяма част от присъединяване си в него, оповестява Bloomberg. Според медия, компанията търси помощта на неназован брой сътрудници в начинанието си, като задачата е да бъдат събрани към $350 милиона от своя ход.

Въпросната компания ще е формирана главно от хора от Recon Instruments, AR компания, която Intel закупи през 2015. Recon Instruments създават смарт очила, които се свързват чрез Bluetooth към смарт телефон и показват “контекстуална информация в зрителното поле на носещия очилата посредством лазерен проектор, който се отразява от лещата към ретината”. Очакваше се очилата да създадат пазарната си премиера по-късно тази година.

Желанието на компанията да се отърве от AR опита си може да е подбудено от упоритостта на Intel да се концентрира над обичайните си артикули и вътрешни разработки. Миналото лято се появи информация, че Intel напущат още един от младите бизнеси, в които правеше опит да се откри – този на носимата технолоия – само че компанията не изостави този пазар изцяло. Intel продължава да работи върху модулите си Curie, предопределени за IoT пазара.

В края на предходната година, Intel разгласи края на още една пробна разработка, шлемът за смесена действителност с името Project Alloy, като аргументира решението си с неналичието на сътрудници, които да оказват помощ за развиването на технологията. Самият началник на компанията, Браян Крзанич обаче, показа по време на CES желанието на Intel да отвори студио в Лос Анджелис, където да оказва помощ за производството на VR,AR и сходно наличие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР