Intel нае ветерана от TSMC Сук Лий за ръководител на

...
Intel нае ветерана от TSMC Сук Лий за ръководител на
Коментари Харесай

Intel привлече изпълнителен директор на TSMC, за да увеличи производството на чипове по договор

Intel нае ветерана от TSMC Сук Лий за началник на нов офис за екосистемни технологии. Лий ще бъде претрупан със задачата да създаде екосистемата за планиране на чипове в Intel Foundry Services (IFS) - подразделението, което ще се занимава с услуги по договорно произвеждане на чипове. Разработването на екосистемата за планиране на чипове е от решаващо значение за дълготрайния триумф на IFS и ще ѝ помогне да притегли повече клиенти.

Преди да се причисли към TSMC през 2009 година, Лий работи в компании като Synopsys, Cadence и Texas Instruments. В TSMC Лий е вицепрезидент по ръководство на инфраструктурата на плана. Той дава отговор за основаването и развиването на платформата за отворени нововъведения (OIP), която разрешава на разнообразни компании да оферират принадлежности за създаване на чипове, които могат да се създават в заводите на TSMC. OIP има доста членове. Те дават своите принадлежности за автоматизация на електронното планиране (EDA), подготвени блокове за чипове, услуги за планиране (външни и вътрешни), услуги за пакетиране и логистични услуги. Благодарение на програмата на TSMC доста започващи компании за планиране на чипове, които нямат лични индустриални мощности, съумяха да стартират да доставят своите артикули. Примери за това са Bitmain и Graphcore.

Миналата година Intel стартира да дава услуги за произвеждане на чипове по контракт. Но първоначално тя не може да предложи нещо особено на своите клиенти. Работата е там, че всички принадлежности на компанията са основани въз основа на вътрешни патентовани архитектури на Intel, които се употребяват единствено при проектирането на лични чипове, което не е комфортно за разработчиците от трети страни. Освен това Intel не е имала опит като производител на чипове по контракт и не е разполагала с задоволително чиновници, с цел да ръководи такова произвеждане.

Година по-късно доста неща се бяха трансформирали. Компанията нае доста нови гении и даже закупи Tower Semiconductor, с цел да вземе още гении под крилото си, както и достъп до по-зрели и профилирани индустриални процеси, с цел да разшири портфолиото на Intel за произвеждане на чипове по контракт.

Intel неотдавна започва програмата Foundry Service Accelerator, предопределена да улесни достъпа до инструментариума на Intel за начинаещи разработчици на полупроводници. В момента обаче програмата има единствено 17 членове. Предизвикателството пред Лий е да усили дейните си членове.

Привличането на един от основните чиновници на TSMC е доста значимо събитие. Това демонстрира, че Intel се отнася доста съществено към оповестената по-рано концепция да се трансформира в главен производител на чипове по контракт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР