Интеграцията на бежанците е важна, за да не ги тласкаме

...
Интеграцията на бежанците е важна, за да не ги тласкаме
Коментари Харесай

След получаване на закрила мигрантите имат права и задължения, почти идентични с тези на българите

Интеграцията на бежанците е значима, за да не ги тласкаме към  маргинализиране и капсулиране , както се случва с избрани групи в българското общество.
Това мнение изрази пред БНР Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците.

" След приемане на интернационална протекция – дали статут на емигрант, или филантропична протекция, който дава правата на непрекъснато пребиваващ чужденец в страната, според Закона за чужденците тези лица имат период от 14 дни, в който би трябвало да изоставен центровете на Държавната организация за бежанците и към този момент с правата и отговорностите, съвсем идентични на българските жители , могат към този момент да живеят на външни адреси, да търсят работа, обучение и по този метод стават членове на българското общество. Те носят безусловно същата наказателна отговорност, както и българските жители , при осъществяване на закононарушения от какъвто и да е темперамент ", разясни Тошева в предаването " Преди всички ".

Тежестта на наказването и степента на провинението може да докара и до лишаване на съответния статут , добави Тошева.

ДАБ изготвя интеграционни профили на пълнолетните лица, които общините могат да употребяват за подписване на интеграционно съглашение за определяне на несъмнено място, намиране на работа, проучване на български език, посочи ръководителят на ДАБ.

" Ролята на Държавната организация за бежанците завършва, откакто хората изоставен нашите центрове . "

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР