Институтът за космически изследвания показа тренажор в Деня на авиациятаДронове,

...
Институтът за космически изследвания показа тренажор в Деня на авиациятаДронове,
Коментари Харесай

Дронове сменят алпинисти при проверка на мостове и централи у нас

Институтът за галактически проучвания сподели тренажор в Деня на авиацията

Дронове, планувани за снимане на земната повърхнина, демонстрираха в Деня на авиацията в Института за галактически проучвания и технологии на Българска академия на науките, осведоми

"С безпилотните летателни апарати, конструирани при нас, могат да се обследват слънчеви централи, ветрогенератори, високи мостове вместо да се употребяват алпинисти ", изясни шефът проф. Георги Желев. В Деня на отворените порти гостите разгледаха два типа дронове - като самолети и наподобяващи на хеликоптер. Именно коптерните дронове могат да стоят дълго време на едно място, по тази причина се употребяват за обследвания. Учените демонстрираха и стационарен образователен тренажор, на който образоват отдалечени водачи. "Прилича на диспечерски пункт на летище. “Може да сътворяваме разнообразни сюжети за полета. Управлението на самолета е сходно на F-16”, изясни проф. Димо Зафиров.

“Един от главните пробиви на института са дозиметрите “Люлин”, които летят към Марс и мерят радиацията. Все повече използваме всички сппътници, които организират мониторингови проучвания на Земята, за установяване на положението на посевите, добивите и така нататък Създават се нови материали, които могат да бъдат внедрени в медицината за стави и импланти”, заключи част от работата на института проф. Желев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР