Институтът Earthwatch обяви пчелите за най-важното живо същество на планетата

...
Институтът Earthwatch обяви пчелите за най-важното живо същество на планетата
Коментари Харесай

Обявиха пчелата за най-важното живо същество

Институтът Earthwatch разгласи пчелите за най-важното живо създание на планетата в последния си спор на Кралското географско сдружение в Лондон. Учените също подсетиха, че тези летящи инсекти са изложени на риск от изгубване. Последните изследвания сочат, че към 90% от пчелите по света са изгубени. Причините за това са разнообразни според от района, само че измежду главните са всеобщото обезлесяване, неналичието на безвредни места, където да вършат гнезда, дефицитът на цветя, потреблението на неконтролирани пестициди, измененията в почва и така нататък

Поводът пчелите да бъдат оповестени за най-важното живо създание на планетата е изследване, установяващо, че тези инсекти са единствените, които не са носители на какъвто и да е тип патоген, без значение от това дали е гъбичка, вирус или бактерия.

70% от земеделието в света зависи от пчелите, т.е. 70 от 100 храни са станали с помощта на тях. Без тези инсекти фауната скоро ще стартира да изчезва, тъй като те опрашват растенията, което им разрешава да се възпроизвеждат, а от тях се хранят милиони животни.

Според откъс, приписван на Алберт Айнщайн, в случай че пчелите изчезнат, на хората им остават 4 години живот.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР