Инстинктите за дъвчене са вродени при зайците, морските свинчета, чинчилите

...
Инстинктите за дъвчене са вродени при зайците, морските свинчета, чинчилите
Коментари Харесай

Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец

Инстинктите за дъвчене са вродени при зайците, морските свинчета, чинчилите и други дребни домашни любимци. Многобройните изгоди от дъвченето включват здравословно изхабяване на зъбите, умствена стимулация, попречване на затлъстяването и държанието, учредено на досада, и опция за създаване на връзка с вашия домакински любим.

Добре, дано поговорим за дъвченето. Знаем, че това е нещо, което нашите дребни мъничета вършат непрекъснато, по през целия ден, и това, което е значимо да запомните, е, че има някои в действителност значими аргументи, заради които те го вършат.

Инстинктите за дъвчене са част от естественото държание за дребните домашни любимци.

Разбира се, ние разбираме потребността от дъвчене на сено или трици, само че дъвченето е и методът, по който тези мъничета изследват средата, преглеждат нови неща и усещат измененията в околната среда или новите неща, които можем да им предоставим.

 инстинктите за дъвчене Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домакински любим

Какви са изгодите от дъвченето за дребните домашни любимци?

И по този начин, кои са някои от главните изгоди от дъвченето и за какво е нещо, за което желаеме да приказваме толкоз доста и да сме сигурни, че мислим за него?

Преди всичко е значимо да запомните, че зайците, морските свинчета и чинчилите имат по този начин наречените отворени зъби, а инстинктите за дъвчене са доста мощни.  Това значи, че зъбите им порастват през целия им живот, и то освен предните резци, а всички зъби. Това е от значително значение за способността им да разграждат другите растителни материали и да дъвчат тези груби твърди нишки, растителни материали като нишки и сено, от които те естествено се нуждаят.

Така че тези непрекъснато растящи зъби им разрешават да дъвчат тези типове растителни материали, само че също по този начин улесняват способността им да изследват, като дъвчат други типове неща, без значение дали става въпрос за дърво, кора или какъвто и да е различен случай.

Инстинктите за дъвчене подтикват душeвността на тези животни, нали?

Докато те изследват средата си и се стремят да проучат какво още е ново и какво значи то за тях, това им обезпечава умствена стимулация, без значение дали дъвчат плетена топка, сено в заграждение или всевъзможни други подобаващи предмети. Всичко това обезпечава освен умствена стимулация, само че и поведенческа и физическа стимулация.

Колкото повече интензивност можем да насърчим, толкоз повече придвижване можем да подтикваме. Всички знаем какви са изгодите от това. Така че обезпечаването на храни, които подтикват инстинктите за дъвчене, което им разрешава да движат тези предмети, е директно обвързвано с физическото усъвършенстване, с физическото придвижване.

 инстинктите за дъвчене Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домакински любим

Как да насърчаваме инстинктите за дъвчене

Когато става въпрос за местообитания, нормално няма две изцяло идентични.  Винаги е значимо да се стартира с обезпечаване на допустимо най-голямо местообитание.  В рамките на това местообитание желаеме да сме сигурни, че ще осигурим задоволително количество подобаващи материали за дъвчене, с цел да осигурим физическата и умствената стимулация, която обсъдихме.

Когато на животните се дават дребни пространства, за жалост постоянно следим държание, учредено на досада.  Поради тази причина е значимо да се обезпечи допустимо най-вече пространство и то да се добави с обогатяващи дъвкателни аксесоари и материали, които подтикват инстинктите за дъвчене и физическата интензивност, които, както знаем, предотвратяват това държание, учредено на досада.

Освен че предотвратява скуката, дъвченето обезпечава и физическа интензивност, която оказва помощ за попречване на затлъстяването и други здравословни проблеми. И най-после, само че не на последно място, дейното обезпечаване на обогатяване на местообитанието оказва помощ за подсилване на връзката с вашия домакински любим.  Колкото повече си взаимодействате с вашия домакински любим, когато му предоставяте предмети за дъвчене или други форми на обогатяване, толкоз по-силна ще бъде тази връзка.

Контролен лист за дъвчене за дребни домашни любимци

Като мислим за дъвченето, разбираме всички умствени и физически изгоди, в това число сериозните изгоди за здравето на зъбите. И по този начин, по какъв начин наподобява един надзорен лист за дъвчене?

Сено през целия ден за здравословно дъвчене

Кои са нещата, които постоянно би трябвало да имаме поради при дъвченето? Номер едно в листата постоянно би трябвало да бъде сеното.  Колкото по-голямо е разнообразието от тревни сена, с които се храним, толкоз по-добре.  По-голямото многообразие води до по-голям интерес, взаимоотношение и дъвчене. Така инстинктите за дъвчене ще останат доста мощни.

Предлагайте естествени предмети за дъвчене

След това желаеме да ви насърчим да помислите за някои напълно естествени типове играчки за дъвчене. Върбата и ракитата са чудесни материали за дъвчене, а има и доста други.  Те на основата на сено са чудесни по явни аргументи.  Дори чистият, занемарен картон е приказен, леснодостъпен материал за дъвчене.  На пазара се предлага огромно многообразие от безвредни, напълно натурални играчки за дъвчене, които са особено създадени предвид на потребностите и желанията на дребните домашни любимци. С тях инстинктите за дъвчене на животното ви постоянно ще са доста мощни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР