Инсинуациите, че Пирогов ще фалира, са недопустими и политически незрели

...
Инсинуациите, че Пирогов ще фалира, са недопустими и политически незрели
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов иска прокуратурата да влезе в Пирогов и да провери него и болницата

Инсинуациите, че " Пирогов " ще банкрутира, са неприемливи и политически незрели и то от устата на министър, който би трябвало да оправи опазването на здравето. Това съобщи на ексклузивен брифинг в " Пирогов " шефът на болничното заведение Валентин Димитров.

" Колегите бяха обезпокоени, че няма да могат да си вземат заплатите поради банкрут. Това са хора, които избавят човешки животи. Това е първата огромна заплаха пред нас ", акцентира той. 

" Втората заплаха е, че хората към този момент се тормозят дали, като дойдат тук, ще получат съответна здравна помощ и това, за което са пристигнали ", притеснява се той. 

" Инсинуациите са ясни. За времето, през което аз съм отпред на тази болница, сдружението е на облага. На 27 юни 2020 година постъпих на работа. До 31 октомври т.г. имаме над 1 млн. облага ", сподели той.

Димитров призна, че не усеща никаква виновност. 

" Преписаните на мен загуби са за минал интервал от време ", сподели той гневен, с треперещи ръце. 

" Тези всички хора с труда си, подвигнаха заработката на " Пирогов " с 10 млн. Когато някой напдне и наскърбява болничното заведение, наскърбява тези хора в бели престилки, които избавят човешки животи. Ние не сме нарушители. Аз съм тук да управлявам развой, не да правя закононарушения ", акцентира той.

Той даде обещание да даде на медиите всевъзможни таблици и доклади на болничното заведение. Димитров сподели, че ще помоли прокуратурата да влезе в " Пирогов " и да ревизира него и болничното заведение. Той ще изиска такава инспекция да създадат и одитни органи. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР