Инса ойл“ подготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри

...
Инса ойл“ подготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри
Коментари Харесай

Инса ойл със сигнал до европейския комисар по енергетиката

„ Инса ойл “ приготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни. В него ще бъде изложена цялата фактология по отношение на опитите за интервенция на страната в конкурентен пазар, обиди към съответни компании посредством изявления на министри от държавното управление, както и неналичието на съответни дейности от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушавания на конкуренцията на пазара на горива. Това заяви компанията в специфична своя позиция.

Ето какво още гласи позицията на " Инса ойл ":

В сегашния миг този бранш е извънредно сензитивен и се въздейства от всяка вест обвързвана с участниците в него. Недопустимо е по време на рецесия, когато цяла Европа дискутира ограничения, които да облекчат ударите от инфлацията и повишаващите цени на горивата, в България да се занимаваме с нападки върху частни петролни компании и фаворизиране на компании с господстващо състояние на пазара.

Като човек от бизнеса, който сега заема върховен държавен пост, министър Василев знае, че положителното име и репутацията на дадена компания са от изключителна значимост.

Настояваме офанзивите за уронване престижа на „ Инса ойл “ да престанат. Подобно държание от представител на изпълнителната власт явно цели добиване на политически дивиденти и похищение на вниманието от назрели стопански проблеми.

От друга страна дейностите му съставляват неприемлив опит за легитимация на засилващия се административен напън от държавната администрация по отношение на „ Инса ойл “, която е една от водещите петролни компании в България.

По мотив изявлението на заместител Министър- ръководителя и министър на финансите Асен Василев пред Нова телевизия, за следващ път „ Инса ойл “ прецизира, че нито в предишното нито в този момент ще разреши да бъде оказван напън върху компанията, както от политически фигури по този начин и от държавни институции.

Представители на компанията няма да разясняват никакви обстоятелства от подадения на 15 март 2022 година сигнал, защото не желаем да пречим на инспекцията осъществявана от способените органи в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР