Иновациите са начин на мислене, креативност и постоянно развитие. Те

...
Иновациите са начин на мислене, креативност и постоянно развитие. Те
Коментари Харесай

Иновациите са бъдещето в банковия сектор

Иновациите са метод на мислене, креативност и непрекъснато развиване. Те са моторите на всеки сполучлив бизнес. Банковият бранш от дълго време не е закостенял във връзка с внедряването на нови технологии. Все по-често в последните години ставаме очевидци на разнородни практики, ориентирани към софтуерното развиване и прилагащи модерни цифрови решения. Дори преди да са излезли на пазара. И към съдействие със стартъпи, които са един от безспорните мотори на нововъведенията
Ако се върнем обратно в историята, ще забележим, че появяването на първите банкови кооперативи трансформират фрапантно. При това освен цели браншове на стопанството, само че и обществата като цяло. Това става посредством даване на запаси, гарантирайки резистентност на производителите, подобрявайки обществения статус на популацията.

През последните години на финтех стартъпите се гледа като на новите субекти, които революционно трансформират финансовата система. Наложи се терминът disrupters. Защото техните нововъведения в действителност унищожават досегашния модел и отварят нови хоризонти за участниците във финансовия свят.

Днес ставаме очевидци по какъв начин старите и новите disrupter-и протягат все по-често ръце едни към други за взаимни планове. И това партньорство наподобява в действителност разумно. От едната страна стоят банките. Те са резистентен сътрудник и източник на запас. Притежават дълготраен опит и експертиза и осигуряващ тестова среда и развита потребителска база. От другата страна са смелите и гъвкави бизнесмени със своите новаторски решения. Така уравнението наподобява приключено.
Проектът Elevator Lab, който за втора поредна година се осъществя от Райфайзен Банк  Интернешънъл, е отличен образец за сполучливо съдействие сред водеща финансова институция и стартъп компании. Първото издание на световния финтех акселератор потвърди на процедура, че сполучливото партньорство сред банка и започващи компании е допустимо.

Райфайзен Банк Интернешънъл към този момент работи интензивно по въвеждането на нововъведенията от плановете, които станаха спечелили през 2017 година и огромна част от тях към този момент са в тестова среда на действителния пазар.
Предстои второто издание, което включва и районни провокации, които дават по-голям късмет на локалните започващи компании.
Срокът за кандидатстване в България е до 17 юни на www.elevator-lab.com/bg. Проектът подава ръка на българските бизнесмени, с цел да реализира сполучливо съдействие с най-хубавите от тях.

Десет дни преди крайния период на 17 юни: 12 стартъпа към този момент аплайваха в Elevator Lab Challenge България – част от най-големия финтех акселератор в ЦИЕ

Elevator Lab България дава по-голяма опция на българските започващи компании да доближат до финалната фаза на интернационалната конкуренция и да се конкурират с бизнесмени от целия свят. Така отличените български бизнесмени ще могат да сверят часовника си с планове от целия свят, както и да основат световни контакти.

Журито на българското предизвикателство в границите на Elevator Lab пък е формирано от специалисти и топ мениджъри като Тодор Брешков от Launchub, Светлин Наков от СофтУни, Калин Димчев от Microsoft, Атанас Райков от Viber – опцията за среща и противоположната връзка от тях също ще бъде от дълготрайна изгода за стартъпите.
Иновативните хрумвания и решения, които се чакат от стартъпите, би трябвало да са в областта на разбора на данни (Advanced Analytics), корпоративно банкиране (Corporate Banking), капиталови технологии (Investing & Trading Tech), ново потребителско прекарване в офиса (New Branch Experience), отворено банкиране (Open Banking) и технологии, свързани с регулациите (RegTech).
Финтех акселераторът Elevator Lab е потребен за банката, която получава опцията да работи с енергични и гъвкави новаторски екипи в лицето на започващите бизнесмени, което им разрешава да оферират бързи и ефикасни откъм време, разноски и краен резултат решения.

От своя страна банката може да даде на стартъпите резистентност и достъп до необятен пазар, които биха им помогнали да развият капацитета си и да разширят активността си. Иновациите на започващите компании имат действителната опция да доближат до стотици хиляди, даже милиони консуматори.

Сътрудничеството с потвърдено благонадежден сътрудник носи на бизнесмените сигурност в дълготраен проект посредством достъпа до капитал, който могат да реинвестират в възстановяване на експертизата, създаване на нови решения и нахлуване на нови пазари. Акселераторските стратегии разрешават на започващите компании да реализират по-бърз напредък освен посредством финансиране, само че и посредством обезпечаване на евентуален пазар на техните артикули, скъпи контакти, менторство и други.

Критериите, съгласно които интернационалното жури на Elevator Lab прави оценка плановете, са справедливи и рационални. На първо място, концепциите им би трябвало да са в действителност новаторски и да показват автентичен, характерен метод. Проектите би трябвало да са практични, фокусирани върху решаването на съответен проблем. С максимален късмет за триумф са предложенията, които са насочени към възстановяване на потребителското прекарване. Ако тези критерии са изпълнени, нараства шансът плановете на българските стартъпи да бъдат видяни и да получат поддръжка за осъществяване на световния пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР