Иновативен проект на художничката Гроника Кавафян провокира зрителя да открие

...
Иновативен проект на художничката Гроника Кавафян провокира зрителя да открие
Коментари Харесай

А ти кой си: арт провокация в метрото

Иновативен план на художничката Гроника Кавафян предизвика фена да открие звяра или гальовния див звяр у себе си посредством символиката на три платна , в които посредством психична игра авторката е вплела животинското и човешкото.

Уникалният план “Открий себе си” ще бъде показан на 31 декември 2018 година в метростанция „ Лъвов мост “ в София и ще покаже три разнообразни вариации на човешката същина в проекция на безконечния ни блян да разбираем самите себе си.

Трите платна ще бъдат изложени в метрополитена до 14 януари и ще разкрият пред необятната аудитория отговора, който самата авторка дава на въпроса – „ А ти кой си? “.

 арт

Художничката предизвика фена да взе участие в самобитен опит, като го предизвика да назове животните, които вижда при спонтанната си реакция от срещата с творбите.

Първото определено животно дефинира самооценката на фена, второто животно – визията на близките за него, а третото – същинската му същина.

 арт

Символиката в творбите на Гроника Кавафян илюстрира най-ярките човешки качества и полезности - преданост, лоялност, блян към независимост, смелост, експедитивност, достойнство – показани в образитте на куче, кон и орел.

Гроника Кавафян има 5 независими изложения зад тила си и интензивно взе участие в голям брой разнообразни арт планове. Последният - „ Открий себе си “ е създаден в партньорство с Моушън Артс. Идеята е посредством изкуството да се обогати и оцвети сивата градска среда и да накара пътуващите с метрото столичани да вдигнат глава от мобилните си устройства и да открият посланието, заложено в творбите на художничката.

 арт
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР