Инженер-проектантът от Омския държавен технически университет в Русия Петър Мелников

...
Инженер-проектантът от Омския държавен технически университет в Русия Петър Мелников
Коментари Харесай

Сглобиха велосипед от рециклирани пластмасови бутилки

Инженер-проектантът от Омския държавен механически университет в Русия Петър Мелников създаде първообраз на велосипед, чиято рамка е направена от рециклирани пластмасови бутилки.

За това оповестяват на формалния уебсайт на Университета.

Предимството на подобен велосипед е освен екологичността, само че и лекотата и устойчивостта на удари, наслойка и ултравиолетови лъчи.

Велосипедът, наименуван Car Bike, може да се рециклира, в случай че към този момент не желаете да го употребявате. За основаването на продукта са нужни към 200 пластмасови бутилки. За да се създаде рамката, пластмасата би трябвало да бъде раздробена, почистена от непотребните отпадъци и разтопена. След това разтопената субстанция се излива в специфична форма и се охлажда. След това може да се сглоби готовия велосипед.

При това произвеждане процесът е по-малко трудоемък, в сравнение с при изработването на стандартна рамка за колела. Тук няма рязане на тръби, прегъване, заваряване, разчистване и боядисване. Това понижава разноските по производството, което прави велосипеда много на ниска цена.

Експлоатационният живот приблизително може да доближи 10 -...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР